Apple 2020 – нови MacBook Pro с подобрени клавиатури и процесори

През 2020 година можем да очакваме някои съществени ъпгрейди при MacBook Pro, като допълнение към обичайния инкрементален хардуерен ъпгрейд.

MacBook Pro 13-инча може да претърпи някои големи промени, следвайки стъпките на MacBook Pro 16-инча. Със сигурност една от промените ще е клавиатурата. Технологията използвана при клавиатурата на MacBook Pro 16” ще бъде пренесена и в новите модели MacBook Pro 13”. Най-вероятно ще бъде приложена и на MacBook Air в последствие.

Що се отнася до процесорите, Apple ще интегрира 10-то поколение Intel процесори в новите модели. Това значи, че 6–ядрените процесори, подобрената Iris Plus видео карта и може би DDR4 рам памет, ще предоставят повече мощност и бързина на потребителите. А MacBook Air може би ще се сдобие с 4-ядрен процесор за първи път, 10-то поколение Intel „Ice Lake“ процесор.

Всички нови 10-то поколение Интел процесори работят с Intel Iris Plus видео карта. Така, че определено очакваме обновление и при видео обработката.

От известно време се говори, че Apple обмисля да използва mini-LED дисплеи. Говореше се, че те ще бъдат използвани в производството на MacBook Pro 16”, но това не се случи. Сега се предполага, че новите MacBook Pro 13” и iPad Pro ще са с такива. Но от друга страна OLED дисплеите имат своите преимущества пред mini-LED дисплеите, като по-наситено черно например. Кога ще видим смяна на технологията в тази насока, още не е известно.

А какъв ще е размера на екрана на следващите MacBook Pro – 13,5 или 14-инча? 14-инчов екран ще е голяма стъпка напред, както бе при MacBook Pro 16-инча. Но дори и 13,5-инча би бил доста полезен ъпгрейд на дисплея. Повече работно пространство при минимална промяна на размера на лаптопа – перфектно! Дали Apple ще ни зарадва с тази промяна през 2020 година следва да разберем 🙂

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *