Apple ще пусне iPad Mini 7 по-късно тази година

Apple може да се готви да пусне iPad mini от седмо поколение преди края на годината, въз основа на нов доклад на DigiTimes.

В статията, обсъждаща глобалното търсене на таблети през втората половина на 2023 г., базираният в Тайван магазин предполага повишаване на дяловете на Apple на пазара поради поръчките за „mini“ iPad през четвъртото тримесечие.

DigiTimes получава своята информация от доставчиците, които произвеждат части за iPhone и други продукти на Apple. Източниците им често предоставят надеждна информация, но е най-добре информацията от сайта да се разглежда с известен скептицизъм, докато информацията не бъде потвърдена от допълнителни източници, особено когато става дума за слухове.

Въпреки това, Марк Гърман от Bloomberg по-рано тази година съобщи, че не е изключено актуализация на iPad mini. Миналия месец източникът, известен като „ShrimpApplePro“, също предположи, че седмо поколение iPad miniсе разработва в Apple и твърди, че има доказателства, че тази година ще бъде пуснат на пазара поне един модел iPad.

Въпреки това, анализаторът на Apple Минг-Чи Куо през януари каза, че вярва, че седмото поколение ‌iPad mini‌ е най-вероятно да започне масово производство през първото тримесечие на 2024 г., а Куо наскоро каза, че не очаква нови модели iPad тази година.

Ако нещо се случи преди празниците, надграждането на чип може да бъде най-вероятната характеристика за нов ‌iPad mini‌. ‌Шестото поколение iPad mini‌ в момента съдържа чипа A15 Bionic, докато новите iPhone 15 и iPhone 15 Pro използват съответно чипа A16 и A17 Pro. Незначително подобрение в спецификациите може също да включва надстройки на предната и задната камера, потенциално внасяйки функции като Photonic Engine в ‌iPad‌ за първи път.

Най-новите модели iPad Pro донесоха надстройки за свързаност като Wi-Fi 6E и Bluetooth 5.3 на ‌iPad‌ за първи път, така че изглежда много вероятно тези възможности да достигнат и до ‌iPad mini в следващата актуализация‌.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *