Apple ще представи нов Mac Mini на „Macworld“ 2009?

Apple ще пусне на пазара „ъпгрейд“ на най-малката десктоп система в света – Mac Mini, на Macworld Eкспо в Сан Франциско – по данни от служител на корпорацията.

Източникът, който е пожелал да остане анонимен (за да запази работата си), не може да разкрие подробности за Mac Мини различни от предстоящото му обявяване на Macworld Експо, което започва на 5 януари.

[singlepic=11,400,400]

Според някой източници новият Мак Мини ще има следните характеристики:

– Подобно на новите Unibody MacBook модели, Мак Мини ще бъде като „излят“ от алуминии.
– Някой вътрешни части на Мак Мини ще са PVC-free, което комбинирано с размера му и ниското енергопотребление, ще позволи на Мак Мини да пледира за „най-зеленият Мак на всички времена“.
– Ще се продава с 2 GB RAM памет, която може да се разшири до 4 GB — за разлика от сегашния модел който се продава с 1 GB RAM памет, с възможност да се увеличи на 2 GB. (Алуминиевата кутия ще позволи евентуалния upgrade да се извърши по-бързо и по-лесно отколкото при настоящия модел.)
– Ще се продава с поне 160 GB дисково пространство.
– Мак Мини ще се появи на пазара в два варианта, с два различни процесора: 2.0-GHz Core 2 Duo както и 2.3-GHz Core 2 Duo (в момента се продава с процесори съответно на 1.83 GHz и 2.0 GHz).
– Също както най-новите MakBook и MakBook Pro, моделът с процесор 2.3-GHz Core 2 Duo Mac Mini ще се продава с видео карта Nvidia, което ще превърне този уникален модел в гейминг платформа.
– Моделът с 2.0-GHz Core 2 Duo процесор ще се продава с видео карта Intel, най-вероятно GMA X3100 графична карта каквато можем да намерим и в по-стария, бял MacBook.
– По-бавният модел ще струва $500 в Щатите, а по-бързият около $700 ($100 по-ниска цена от тази на сегашния модел Мак Мини).

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *