Apple стартира нови програми за ремонт

Apple стартира две нови програми за поддрyжка на някои модели макове.

Apple обнови материала, от който до сега се произвеждаха клавиатурите на сериите MacBook Pro и MacBook Air, което би следвало да отстрани проблемите появяващи се при някои макове до сега. Компанията не сподели точно какъв е новият материал, просто сподели, че значително намалява проблема с двойното кликaне или пропускането на букви.

Потребители, които имат проблеми с техните клавиатури могат да се възползват от програмата за подмяна, като клавиатурите им ще бъдат подменени с тази нова версия. Покрива се ремонта на MacBook Pro 2018 & 2019 и новият модел MacBook Air. Програмата ще бъде разширена и за други по-стари модели, но пак няма да покрива макове които са на повече от четири години.

Другата програма касае проблеми с дисплеите , наречен “Flexgate”, при MacBook Pro 13” моделите между октомври 2016 и февруари 2018 година. Тя покрива следния проблем: подсветката на дисплея показва продължителни или периодични вертикални ярки зони по цялото дъно на дисплея, или пък подсветката спира да работи. Обслужват се макове на не повече от четири години от датата на закупуване. Повече информация за програмата можете да получите в сервизите на Apple.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *