Apple разработва собствен MicroLED дисплей

Apple разработва собствен MicroLED дисплей в тайна производствена база в Санта Клара, Калифорния. Компанията прави огромни инвестиции в разработката на новата технология. MicroLED дисплеите са много по-трудни и сложни за изработка в равнение с OLED дисплеите, но обещават да са по-тънки, по-ярки и да консумират много по-малко енергия. Въпреки, че Apple почти прекрати проекта преди около година, сега инженерите бележат голям напредък в разработката.

Предполага се, че Apple ще използва и външна фирма в процеса на масовото производство за да избегне спад в производството на останалите си продукти. Базата в Калифорния е малка за да поеме производство на всички продукти, но от друга страна Apple иска да запази технологията само за себе си и да не я споделя с други компании до колкото това е възможно.

Тайният проект, с кодово име T159, се разработва на 62 000 кв фута на около 15 минути разстояние от Apple Park в Santa Clara. Там работят над 300 инженера, които се занимават с дизайна и технологията на MicroLED екраните. Наблизо има и други съоръжения, които контролират процеса по поставянето на отделни пиксели в дисплеите.

Apple е отворила изследователска лаборатория в Тайван преди около година за да провери дали може да премести вътрешното си производство там. Инженерите разработват малък брой LCD екрани използващи технология на Apple и ги използват на iPhone 7 прототипи. След като са тествани и всичко е протекло според очакванията, Apple дава зелена светлина за разработката и на MicroLED в Тайван.

В края на 2017 година Apple успява да създаде напълно функциониращи MicroLED екрани за Apple Watch. Най-вероятно потребителите ще видят тази нова технология на следващото поколение Apple Watch.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *