Apple работи над нов Mac Pro и външен дисплей

Apple разкри, че планира да представи нов Mac Pro и нов дисплей другата година.

Компанията е наясно, че сегашният модел Mac Pro вече не отговаря изцяло на потребностите на про потребителите, и за това е започнала разработката на нов модел Mac Pro.

Минаха почти четири години откакто Apple ни представи последното поколение Mac Pro. Всички мислехме, че повече няма да бъде обновен и ще потъне в забрава. Но ето, че тази прекрасна професионална машина ще бъде отново обновена и възродена и ще ни предостави още повече мощност от преди!

Apple споделят, че са премислили изцяло концепцията на новият Mac Pro. За професионален компютър е необходимо да се разработи и професионален дисплей – друг артикул над който работи Apple.

Apple разбира нуждата на про потребителите да притежават модулен компютър, който да могат сами да ъпгрейднат в случай на нужда от повече рам памет, по-голямо дисково пространство, по-бърз процесор. Повечето компоненти в сегашните модели не могат да бъдат подменени лесно, и Apple отчита този минус в продукта си. За това и компанията работи в насока да отстрани този недостатък. Може би това е знак, че се свръщаме към старомодните компютри, които можем да разглобим на компоненти и да направим всички желани ъпгрейди според конкретните нужди. Но едва ли дизайна ще бъде старомоден. Очакваме да видим нещо зашеметяващо и същевременно много удобно и функционално.

Всичко звучи много обещаващо и възхитително, но едва ли ще имаме възможност да го видим по-рано от 2018 година. Но търпението със сигурност ще си заслужава, както с всичко което ни представя Apple.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *