Apple работи върху редизайн на iMac 23″ и MacBook Pro 14″

Apple усилено работи върху нов модел MacBook Pro и iMac с по-тънки рамки около работната и видима област на дисплея, според последните репорти от веригата на доставки на Apple.

Apple най-вероятно работи в посока актуализиране на дизайна на iMac, за да предложи по-голям дисплей в следващото поколение. От друга страна се предполага, че през следващите месеци ще бъде представен нов дизайн и за MacBook Pro.

За разлика от някои от своите конкуренти, глобалната пандемия изглежда не е повлияла на графика за представяне на продукти от Apple, като американската компания дебютира с два нови модела iPad Pro в началото на годината, представи и Magic Keyboard, както и нов достъпен iPhone SE през последните няколко седмици.

Този темп може да продължи и през следващите месеци, ако се вярва на последните доклади около все още необявените продукти. Японският блог Mac Okatara изтъкна история от The China Times, според която Apple планира да започне масово производство на нов 23-инчов модел iMac някъде през третото финансово тримесечие на тази година. Третото тримесечие за Apple завършва някъде през юни – така че се предполага, че не сме далеч от представяне на нов iMac.

Въпреки, че Apple актуализира своята iMac гама миналата година, като внедри 8-ядрени процесори Intel от девето поколение, както и добави по-добра видео карта, дизайна на iMac остана не променен. Всъщност външният вид на iMac остава непроменен от 2012 г., когато Apple премахна дисковото устройство и намали обема на корпуса на компютъра.

Като се има предвид, че Apple намали рамката около дисплея на iPhone, iPad, MacBook Air и 16-инчовия MacBook Pro, логично може да се очаква, че ще внесе същото решение и при обновеният iMac, който все още има колосално големи черни ивици (2 см) около екрана в сравнение с други продукти в портфолиото на Apple.

iMac в момента се предлага в 21,5 и 27-инчови модели. Ако отчетите са точни и Apple планира да предложи обновление на iMac с 23-инчов екран, може да се предположи, че Apple ще свие рамката около видимата област на дисплея в 27-инчовия вариант също за да предложи още по-голяма работна област от екрана.

Източниците също предполагат, че Apple ще представи и нов 14-инчов MacBook Pro възможно най-скоро. Както изглежда, 13.3-инчовият MacBook Pro остава единственият лаптоп в продуктовата линия с клавиатура от типа Butterfly. Припомняме, че Butterfly клавиатурата като дизайн, трябваше да бъде по-удобна за бързо въвеждане и по-тънка, за да даде възможност за реализация на тънък дизайни и вместване на хардуер, за съжаление Butterfly дизайна на клавиатурата доби популярност като проблем по отношение на надеждността.

Истина е, че Apple поема и предлага извънгаранционни ремонти за всякакви проблеми, възникнали и свързани с този тип клавиатура. С пускането на преработения MacBook Air и 16-инчовия MacBook Pro, Apple представи новата Magic Keyboard, която връща дизайн на механизъма на клавитурата пет години назад – старият, но осъвременен дизайн на механизма на клавишите тип „ножици“ и обърнатият Т-образен дизайн на клавишите със стрелки е с изпитана надеждност.

Както и при 16-инчовия MacBook Pro, където също предварително се очакваше Apple да намали рамките около екрана, за да предложи повече работно пространство и работна област от екрана на потребитеите в движение, можем да очакваме също при обновеният iMac да бъдат приложени по-добрите високоговорители и по-бързите чипове.

Както винаги, тези очаквания за поява на нови модели са само слухове и разбира се типичната мистика около новите продукти на Apple е наложила израза – нищо не е потвърдено, докато Apple не го представи официално.

Въпреки това, може да се очаква и това е разумно предположение, че Apple би искала да внесе известна последователност за потребителите, които искат да обновят своя десктоп или лаптоп можно най-скоро.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *