Apple пусна iPad 2

Както се очакваше, Apple пусна следващото поколение на своя популярен таблет на специалното медийно събитие днес. iPad 2 ще има същия 9.7-инчов дисплей, но ще бъде с 33% по-тънък от предходния модел. Ще има две камери – една отпред и една отзад, както и новия 1GHz dual-core A5 процесор на Apple.

С новите камери, новото поколение iPad ще предлага FaceTime разговори с други FaceTime устройства. Предната камера може да заснема 720p HD видео. Въпреки тънкия дизайн, iPad 2 ще има същия живот на батерията като първото поколение – 10 часа.

Apple проектира също и нови аксесоари за новия iPad, включително Smart Covers – покрития за диспля в различни цветове и HDMI адаптер. Покритията Smart Covers ще се „залепят“ с магнит за устройството и автоматично ще го „събуждат“ и „приспиват“.

Устройството ще бъде на пазара на 11-ти Март 2011г.

iPad 2 ще работи с iOS 4.3 – новата версия на операционната система ще бъде пусната също на 11-ти Март и за други устройства като iPhone.

12 коментара

 1. Пак ли ще чакаме 5 месеца докато дойде в България?

 2. 🙂 Спора е излишен, просто казано Apple все още не желае да предлага официално (т.е. през официалният си канал Apple Authorised Resellers) iPad за нашият пазар, държава и т.н. така че ако говорим за чакане то със сигурност предлагането каквото и да е в момента е в интерес на спекулантите …

 3. Изгледайте представянето на iPad 2 – http://events.apple.com.edgesuite.net/1103pijanbdvaaj/event/index.html

  iPad ще бъде достъпен на 11 Март в USA.
  На 25 Март ще бъде достъпен в още 25 страни, като за съжаление нашата няма да бъде сред тях, въпреки това се надяваме непосредствено след това да Ви изненадаме приятно…

 4. @NovMac: Браво на вас! Обаче ако разликата в цената, в сравнение с други европейски пазари е същата каквато беше при iPad1, изненадата ще е за вас и тя няма да бъде приятна 🙂

 5. @El Capitan: Може просто да не си правим труда и да си спестим четенето на мрънкане по тази тема, така ще е май най-добре! 🙂

 6. Това не е мрънкане „български търговецо“ .. Не е далеч от акъла най-накрая да се осъзнаете, кое е добре за вас и кое е добре за нас .. Толкова ли не може да асимилирате, че ако на тези космически цени в сайта ви продадете една машина …, на „нормална“ цена ще продадете 50 и ще е добре за потребителя и вашата печалба ще е по-голяма ..
  Да ви имам висшите образования .. Чисти „перачи“ ..

 7. @Ммм: Прочети по-горе преди да използваш характерният за махленски спор нравоучителен тон :-).

  Щом смяташ, че нещата са толкова просто защо не се захванеш, има толкова голям пазар за попълване, но моля без оправдания в стилистиката на изказа ти 🙂

 8. Не ми давай акъл какво да правя .. 🙂 Аз съм потребител и си искам моето ..
  Вашият магазин, заедно с останалият „картел“ или по-скоро „махленска банда“, действаща с уговорки, гледа с 2 продажби да си избие наема на магазина ..
  Само ми кажете как е възможно машините на Епъл тук в БГ да ги гледам в 4 интернет магазина и във всички цената им да е 1:1.. Как поне един не написа лев по-малко .. Смешни сте с тези задкулисни споразумения .. Едва ли без тях ще умрете от глад, така че започнете да работите като в „бяла“ държава ..

 9. @Ммм: Хех, както и можеше да очакваме стилистиката на жертвата е трайно имплантирана в съзнанието Ви.

  Темата тук е за iPad2.

  За Вашите безумни обнинения най-вероятно за които най-малко ние сме виновни, след 2 години в които нашите цени бяха различни и то съществено различни, целта на хора като Вас беше постигната, а именно да имат възможността да плюят по всичко и всеки за ползите от това можете да съдите ..

 10. @NovMac: по-полека с обвиненията в мрънкане!
  Требва да сме обективни-казах в другата тема че цените на Макбук Про и на Еър са ОК и че нема проблем да се купуват от тука,с изключение на факта че доставката отнема „до 4 седмици“ за напомпана машина,щото мене стоковите варианти не ме интересуват,докато из Европа нормалната доставка е 3 дена. Както и да е,тва се преглъща.

  За iPad обаче-сори-в Испания го платих 830 евро, а тука по същото време ми искаха над 500 кинта отгоре,някакси ми се губи логиката.

 11. @El Capitan: не иде реч за твоето мрънкане, за iPad-ите си прав, причината е изказана по-горе в самото начало – няма доставки по официалният канал поне за нашата страна на iPad .. от там на сетне цените като резултат са по-лоши и от „стандартните“ за страната.

 12. Точно от това се оплакват всички потенциални купувачи на iPad. Как може в България хем да чакаме 4 месеца след Щатите, хем цената да е толкова висока? Разбрах вече за официалния канал, няма нужда да се повтаря едно и също. Сигурен съм обаче, че може да се направи нещо – направете масова рекламна кампания с вашите колеги която просто да рекламира Apple продукти – всички ще спечелите от това. В държави като Чехия и Исландия (!!!) таблета ще бъде наличен от 25, сигурен съм че ако и България развие малко по-голям пазар ще може и да видим и нашата държава на този списък.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *