Apple пуска iOS 13.5.1 и watchOS 6.2.6 с важни актуализации за сигурност

Apple пуска iOS 13.5.1 днес, след пускането на iOS 13.5 миналия месец. Днешната актуализация на iOS 13.5.1 предоставя важни актуализации за сигурност.

Актуализация: Apple добави нови подробности за iOS 13.5.1 към своята уеб страница за сигурност, потвърждавайки, че актуализацията коригира уязвимостта, използвана от джейлбрейка Unc0ver:

Kernel

Предлага се за: iPhone 6s и по-нови версии, iPad Air 2 и по-нови версии, iPad mini 4 и по-нови версии и iPod touch 7-мо поколение

Въздействие: Приложението може да може да изпълни произволен код с привилегии на ядрото

Описание: Проблемът с консумацията на памет беше решен с подобрена работа с паметта.

CVE-2020-9859: unc0ver

В допълнение към iOS 13.5.1, Apple също така пуска watchOS 6.2.6, както и iPadOS 13.5.1 и актуализира HomePod и iPhone SE. Актуализациите трябва да са достъпни за всички потребители скоро.

Бележките за пуснатите днес актуализациите са кратки. „Тази актуализация предоставя важни актуализации за сигурност и се препоръчва за всички потребители“, казва компанията. Apple насочва потребителите към своята уеб страница за сигурност, но все още няма налични допълнителни подробности.

iOS 13.5.1 идва и след като беше пуснат джайлбрейк за iOS 13.5 миналия месец. Това означава, че устройства като iPhone 11, iPhone SE и iPad Pro 2020 могат да бъдат „счупени“, дори и да работят с iOS 13.5. Възможно е iOS 13.5.1 да закърпи уязвимостта на ядрото на 0day, използвана от инструмента за джейлбрейк Unc0ver.

iOS 13.5.1 следва миналия месец пускането на iOS 13.5, което включва API за известие за експозиция, както и подобрения на удостоверяването на идентификацията на лица, груповите обаждания в FaceTime и Apple Music. Прочетете пълното ни покритие на тази актуализация тук.

Можете да актуализирате до iOS 13.5.1 и iPadOS 13.5.1 на вашия iPhone или iPad, като се насочите към приложението Settings, след това изберете General, а след това Update на софтуера. Актуализацията трябва да започне да се излъчва много скоро, ако все още не я виждате на устройството си.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *