Apple пуска нова услуга за музика в „облака”

Apple е приключил работата по услуга за съхраняване на музика онлайн и ще я пусне преди музикалната услуга на Google, която продължава да се забавя, съобщи Reuters, позовавайки се на анонимни източници, запознати с плановете на компанията.

Плановете на Apple ще позволят на клиентите на iTunes да съхраняват песните си на отдалечен сървър и след това да имат достъп до тях от всяко място, на което имат връзка с интернет.

Apple все още не е подписал лицензи за услугата с основните звукозаписни компании, които се надяват да обезпечат сделката преди услугата да бъде пусната. Apple не е съобщил на звукозаписните си партньори кога ще представи официално музикалното си „чекмедже”.

Говорител на Apple е отказал да коментира за Reuters, съобщава информационната агенция.

Amazon.com пусна услугата музикално „чекмедже” в началото на април без нови лицензионни споразумения, което предизвика реакция от страна на музикалните компании. Amazon отговори, че услугата, т.н. Cloud Drive не се нуждае от лицензи, защото въведената музика е на потребителите.

Миналата седмица обаче Amazon все пак проведе преговори с някои музикални компании за усложняване на услугата.

Apple, Amazon и Google се стремят да заемат голям дял от нововъзникващия пазар на платформи за дигитална медия, чрез които потребителите ежедневно ще имат достъп до тяхната музика и видео.

Източник: http://www.kaldata.com/

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *