Apple представи Mac OS X El Capitan и iOS 9

Вчера на WWDC 2015 Apple представи двете си нови операционни системи OS X El Capitan и iOS 9.

Mac-OSX-ElCapitan

Последовател на Yosemite е El Capitan. При разработката, Apple са се фокусирали както на нови функции и приложение, така и на продуктивността на операционната система.

Experience-Performance

Safari, браузъра който всички обичаме, предлага нов изглед на любимите ни pin-нати сайтове.

Safari-new-features

Spotlight в Mac OS X El Capitan, е много по-интуитивен. Търсенето е максимално улеснено за потребителите. Вече ще можете да търсите из файловете си не само по конкретна дума, а и по фрази. Вашият Мас ще разбере какво искате да намерите.

Search

Новост е функцията Split View. Чрез нея ще можете да разделите екрана си на две част и да работите на две приложения едновременно.

Split-view

Mail – Ще откриете полезни функции, както при организацията на Вашите имейли, така и за писане или отговаряне на имейли.

Mac OS X El Capitan ще излезе официално на пазара тази есен.

iOS 9

Beta версията на iOS 9 ще бъде достъпна за инсталиране от месец юли.

iOS-9-Beta-in-July

Както и в Mac OS X El Capitan, така и тук ще откриете Split View.

Split-view-iPadAir2

Split-view-2

Siri – нашият верен асистент, сега е още по-интуитивен и готов да ни улесни във всички задачи и дейности. Siri ще Ви напомни да си вземете кафето от колата или да прегледате уеб страница която Ви интересува – само кажете на Siri какво желаете. Ще тренирате във фитнеса – Siri ще избере подходяща музика за Вашата тренировка. Или ще готвите, Siri ще предложи рецепта според предпочитанията Ви.

Siri-more-intuative

Ако желаете да прегледате днешните новини бързо и удобно, на теми които Ви вълнуват, News е приложението за това! Задайте Вашите любими теми – например технологии или пътуване, и статиите на тези теми ще се появят на екрана. Винаги можете да добавите и други интересни за Вас теми. А прекрасните галерии, видео клипове и анимации към статиите ги правят още по-интересни и вълнуващи.

New

News-view

News-Explore

Maps с още нови функции, като Transit. Чрез Transit ще намерите градски транспорт до Вашата дестинация, както и спирка на удобно до Вас място.

Maps-Transit

iOS 9 ще се поддържа на почти всички модели iPad и iPhone.

iOS-9

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *