Apple следващото поколение Mac

Apple представи нови MacBook Air, MacBook Pro 13″ и Mac mini с M1 процесор и macOS Big Sur

Apple представи нови MacBook Air, MacBook Pro 13″ и Mac mini със своя първи процесор за Mac – M1 и новата macOS Big Sur.

Най-производителния чип, който Apple някога са правили е M1. M1 сам по себе си трансформира Mac в нов етап от своето развитие. С водещата производителност на база ват, заедно с новия macOS Big Sur, M1 осигурява до 3,5 пъти по-бърз процесор за общи обработки, до 6 пъти по-бърз графичен процесор, до 15 пъти по-бърза производителност приложения свързани с за машинно обучение (ML) и живот на батерията до 2 пъти по-дълъг от преди . С M1 и Big Sur потребителите получават достъп до най-голямата колекция от приложения, създавани някога за Mac. С невероятна производителност и забележителни нови функции, новата гама от Mac продукти с M1 процесор получава невероятна стойност.

„Представянето на три нови Mac-ове с участието на първия ни Mac процесор  M1 представлява смела промяна, която беше в процес на създаване и бележи наистина исторически момент за Mac и за Apple“, заяви Тим Кук, изпълнителен директор на Apple. „M1 е най-мощният чип, който някога сме създавали и в комбинация с Big Sur, предлага невероятна производителност, изключителен живот на батерията и достъп до повече софтуер и приложения от всякога. Нямаме търпение нашите клиенти да изпитат това ново поколение Mac и не се съмняваме, че това ще им помогне да продължат да променят света.“

Apple представи нови MacBook Air, 13-inch MacBook Pro, Mac mini с M1
MacBook Air, 13-inch MacBook Pro, Mac mini с M1

MacBook Air: Тънък и лек
MacBook Air е най-популярният Mac на Apple и най-продаваният 13-инчов ноутбук в света. С процесор M1 MacBook Air ускорява всичко – от редактиране на семейни снимки до експортиране на видеоклипове за мрежата. Мощният 8-ядрен процесор изпълнява до 3,5 пъти по-бързо от предишното поколение. С до 8-ядрен графичен процесор, графиките са до 5 пъти по-бързи, най-големият скок за MacBook Air досега, така че графично интензивни игри работят със значително по-високи честоти на кадрите. ML натоварванията са до 9 пъти по-бързи, така че приложенията, които използват базирани на ML функции като разпознаване на лица или откриване на обекти, могат да го направят за малка част от времето. Контролерът за съхранение на чипа M1 и най-новата флаш технология осигуряват до 2 пъти по-бърза SSD производителност, така че визуализирането на масивни изображения или импортирането на големи файлове е по-бързо от всякога. В MacBook Air с M1 е по-бърз от 98 процента от най-продаваните през последната година лаптопи.

С водещата в индустрията енергийна ефективност M1, MacBook Air също предоставя тази производителност в дизайн на шасито без вентилатори, което означава, че каквото и да правят потребителите, той остава напълно безшумен. Новия MacBook Air се отличава с изключителен живот на батерията, с до 15 часа безжично сърфиране в мрежата и до 18 часа възпроизвеждане на видео – най-дългият живот на батерията някога постиган с MacBook Air.

Новия MacBook Air с M1 процесор
Новия MacBook Air с M1 процесор

В сравнение с предишното поколение, MacBook Air с M1 може да:
● Експортирате проект в мрежата с iMovie до 3 пъти по-бързо.
● Интегрирате 3D ефекти във видео във Final Cut Pro до 5 пъти по-бързо.
● За първи път възпроизвеждате и редактирате множество потоци от 4K ProRes видео във Final Cut Pro, без да пропускане на кадри.
● Експортирате снимки от Lightroom до два пъти по-бързо.
● Използвате базирани на ML функции като Smart Conform във Final Cut Pro, за интелигентно рамкиране на клип до 4.3 пъти по-бързо.
● Гледате повече филми и телевизионни предавания с до 18 часа капацитет на батерията, най-дългият досега в MacBook Air.
● Удължевате FaceTime сесите и други видеообаждания до два пъти с едно зареждане.

MacBook Air
MacBook Air

Другите нови функции в MacBook Air включват най-новия процесор за сигнални обработка на изображения (ISP) на Apple вграден в M1, който подобрява качеството на изображението на камерата с намаляване на шума, по-голям динамичен диапазон и подобрен автоматичен баланс на бялото и ML-подобрено разпознаване на лица, така че потребителите да изглеждат възможно по-добре по време на видео разговори. Поддръжката на широкоформатен P3 цвят води до още по-жив, реалистичен ретина дисплей. Secure Enclave в M1, комбиниран с Big Sur, осигурява най-добрата в класа си сигурност с функции като Touch ID, което улеснява отключването на MacBook Air и извършването на сигурни онлайн покупки чрез Apple Pay с едно докосване на пръст. Wi-Fi 6 осигурява по-бърза безжична свързаност, два Thunderbolt порта с поддръжка на USB 4 позволяват свързване към широк спектър от периферни устройства.

Със своя елегантен дизайн, зашеметяващ Retina дисплей, Magic Keyboard и удивително ниво на производителност благодарение на M1, новият MacBook Air отново предефинира това, което може да направи тънкият и лек лаптоп.

MacBook Air М1
MacBook Air М1

MacBook Pro 13″ – Още по-мощен и още по-Pro
MacBook Pro 13″ е най-популярният професионален ноутбук на Apple. Популярен сред студенти и професионалисти. С процесора M1 и Big Sur, MacBook Pro 13″ става още по-мощен и още по-професионален. 8-ядреният процесор, когато е сдвоен с активната система за охлаждане на MacBook Pro, е до 2,8 пъти по-бърз от предишното поколение, предоставяйки нова норма за производителност при компилиране на код, прекодиране на видео, редактиране на снимки с висока разделителна способност и др. 8-ядреният графичен процесор е до 5 пъти по-бърз, което позволява на потребителите да се наслаждават на супер гладка графична производителност, независимо дали проектират интензивна на графика игра или нов продукт. С M1 MacBook Pro 13″ е до 3 пъти по-бърз от най-продавания Windows лаптоп в своя клас. ML е до 11 пъти по-бърз, за задачите с ML на устройството, които използват Neural Engine, новият MacBook Pro 13″ сега е най-бързият в света компактен преносим компютър. С до 17 часа безжично сърфиране в мрежата и до зашеметяващите 20 часа възпроизвеждане на видео, MacBook Pro 13″ осигурява до два пъти живота на батерията от предишното поколение и най-дългия живот на батерията някога на Mac.

MacBook Pro 13" M1
MacBook Pro 13″ M1

В сравнение с предишното поколение, базирания на M1 MacBook Pro 13″ може да:
● Build-не код в Xcode до 2,8 пъти по-бързо.
● Сложно 3D заглавие в Final Cut Pro до 5,9 пъти по-бързо.
● Проектирате сложни игрови сцени в Unity Editor до 3,5 пъти по-бързо.
● Изпълнявате задачи с ML в Create ML до 11 пъти по-бързо.
● Отделите битове, инструментали и вокални парчета от запис в реално време в Djay Pro AI, благодарение на невероятната производителност на Neural Engine.
● Възпроизвеждате пълнокачествено 8K видео ProRes в DaVinci Resolve, без да изпускате нито един кадър.
● Компилирате четири пъти повече код с едно зареждане

MacBook Pro 13" M1
MacBook Pro 13″ M1

Други нови функции в новия MacBook Pro 13″ включват микрофони от студийно качество за супер ясни записи и разговори, най-новият ISP на камерата и ISP в чипа M1 позволява по-отчетливи изображения и повече детайли в сенки и акценти при видео разговори. Новият MacBook Pro също така осигурява най-добрата в класа си сигурност със Secure Enclave в M1 и Touch ID. И разполага с два порта Thunderbolt с поддръжка на USB 4 за свързване към повече периферни устройства от всякога, включително Pro Display XDR на Apple с пълна 6K резолюция.

Със своята невероятна производителност и невероятен живот на батерията, в комбинация с великолепния си Retina дисплей, Magic Keyboard и 3-килограмовия компактен дизайн, новият 13-инчов MacBook Pro е крайният израз на това, което може да направи M1 чипът.


Mac mini: Зашеметяваща производителност и ултракомпактен дизайн
Mac mini е най-универсалният компютър на Apple, сега с M1, той предлага зашеметяващо количество производителност и невероятни нови функции в такъв компактен размер. M1 предлага 8-ядрен процесор с до 3 пъти по-бърза производителност от предишното поколение, драстично подобрение при натоварвания, от компилиране на милион редове код до изграждане на огромни многоканални музикални проекти. 8-ядрен графичен процесор осигурява до огромно 6-кратно увеличение на графичната производителност, което позволява на Mac mini да се справя с лесни за изпълнение задачи като сложно 3D изобразяване с лекота. ML задачите също правят квантов скок напред с до 15 пъти по-бърза производителност спрямо предишното поколение.  В сравнение с най-продавания Windows десктоп в този ценовия диапазон, Mac mini е само една десета от размера, но осигурява до 5 пъти по-бърза производителност.

Mac Mini M1
Mac Mini M1

В сравнение с предишното поколение, новия Mac mini с M1 може да:
● Компилирате код в Xcode до 3 пъти по-бързо.
● Играете игри с интензивна графика като „Shadow of the Tomb Raider“ с до 4 пъти по-висока честота на кадрите.
● Направите сложна времева линия във Final Cut Pro до 6 пъти по-бързо.
● Изведете музикалната си продукция на нови нива, като използвате до 3 пъти повече добавки в реално време в Logic Pro.
● Увеличете разделителната способност на снимка в Pixelmator Pro до 15 пъти по-бързо.
● Използвате ML рамки като TensorFlow или Create ML, сега ускорени от чипа M1.

Mac Mini M1
Mac Mini M1

Mac mini разполага и с усъвършенстван термичен дизайн, за да поддържа производителността си, като същевременно остава хладен и тих, като поддръжа и до два дисплея, включително Pro Display XDR на Apple с пълна 6K резолюция и Wi-Fi 6 за по-бърза безжична свързаност и Secure Enclave в M1 за най-добра в класа си сигурност.

С M1 и Big Sur, Mac mini представлява огромна промяна в това, което може да направи компактния десктоп Mac. Далеч по-универсален и далеч по-способен от всякога.

Mac Mini M1
Mac Mini M1

macOS Big Sur
Всички нови Mac-ове се предлагат с Big Sur, най-новата версия на най-усъвършенстваната операционна система за настолни компютри в света. Big Sur представя красив редизайн, който е изцяло нов, но не и непознат, с новите актуализарани приложения, включително Safari, Messages и Maps. Big Sur е проектиран отначало до основата си, за да се възползва изцяло от всички възможности на M1, осигурявайки огромен тласък в производителността, удивителен живот на батерията и дори по-силна защита на сигурността. С M1 нещата, които потребителите правят всеки ден, се чувстват забележимо по-бързо и по-гладко. Подобно на iPhone и iPad, Mac вече моментално се събужда от сън. Сърфирането с Safari – който вече е най-бързият браузър в света – сега е до 1,5 пъти по-бързо при изпълнение на JavaScript и почти 2 пъти по-отзивчив.

С Big Sur и M1 потребителите на Mac могат да изпълняват по-голям набор от приложения от всякога. Целият софтуер за Mac на Apple вече е универсален и работи в оригинал за системи M1. Съществуващите приложения за Mac, които не са актуализирани до Universal, ще работят безпроблемно с технологията Rosetta 2 на Apple. Приложенията за iPhone и iPad вече могат да се изпълняват директно на Mac. Освен това основите на Big Sur са оптимизирани, за да отключат силата на M1, включително технологии за разработчици от Metal за графика до Core ML за машинно обучение.

MacOS Big Sur
MacOS Big Sur

Новите MacBook AirMacBook Pro 13″ и Mac mini с M1 ще са налични за поръчка от следващата седмица на NovMac.com. Новият MacBook Air се очаква да струва от 2400 лв. с ДДС; новият MacBook Pro 13″ се очаква да струва от 3000 лв. с ДДС; новият Mac mini се очаква да струва от 1800 лв. с ДДС.

След официалното публикуване на цените за отделните модели в рамките на следващите дни, ще може да изберете опции за финансиране (закупуване с UniCredit или BNP PariBas) и доставка без контакт или опция за взимане от нашия офис.

Допълнителни технически спецификации, опции за конфигуриране по поръчка и аксесоари ще са достъпни на NovMac.com.

 

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *