Apple представи два нови модела смарт часовници – Apple Watch 6 и Apple Watch SE

Apple представи своите нови модели смарт часовници на проведеното вчера официално събитие.

Apple Watch 6 е с нов сензор за нивото на кислород в кръвта, по-бърз S6 System in Package (SiP), следващо поколение винаги-включен висотомер, нови каишки и цветове на корпуса.

Apple Watch 6 разширява възможностите си що се отнася до следенето на здравословното състояние на потребителя. Новият модел може да засича нивата на кислород в кръвта. Кислородната сатурация, или SpO2, представлява процента на кислород пренесен от червените кръвни клетки от белите дробове до останалите части на тялото, и колко добре е доставена тази обогатена на кислород кръв до тялото.

За да компенсира естествените вариации на кожата и да подобри точността на измерването, сензора за нивата на кислород използва четири клъстъра със зелена, червена и инфрачервена светлина, заедно с четири фотодиода на гърба на Apple Watch, за да бъде измерена светлината отразена обратно от кръвта. След това Apple Watch използва къстъмизиран алгоритъм, вграден в Blood Oxygen приложението, за да покаже нивата между 70 и 100%. Цялата събрана информация ще се вижда в Health App приложението, и потребителя ще може да види как се променя неговото здравословно състояние с времето и какви са нивата на кислород в кръвта.

Изследователите от изследването на грип в Сиатъл в Института за прецизна медицина Бротман Бати и преподаватели от Медицинския факултет на Университета във Вашингтон ще се стремят да научат как сигналите от приложението на Apple Watch, като сърдечна честота и нива на кислород в кръвта, могат да сигнализират най-рано за проява на признаци на респираторни състояния като грип и COVID-19.

Apple Watch 6 е с обновен хардуер за сметка на дизайна, което пък предоставя нови възможности и подобрени функции. Той е с двуядрен A13 Bionic чип (същият се използва и в iPhone 11), обновен S6 SiP, който е 20% по-бърз от преди, което съответно позволява и приложенията да се отварят 20% по-бързо. Животът на батерията, с едно зареждане, не е променен и остава 18 часа.

Дисплеят на Apple Watch 6 е 2,5 пъти по-ярък от предходното поколение, когато сте навън, което значително улеснява потребителя. Винаги включеният висотомер предоставя данни за надморска височина в реално време през целият ден. Дори и 1 фут промяна на височината ще бъде отразен и часовника ще покаже новите условия на циферблата.

Apple Watch 6 се предлага и в нови цветове и с нови каишки. За първи път, нов син цвят се присъединява към досегашните space gray, silver и gold, заедно с нов RED Apple Watch. Nike серията също идва с нови цветове каишки и Nike Sport Loop, нови екрани и други.

Вторият нов модел, който Apple ни представи, е Apple Watch SE. Той замества Apple Watch 3 като по-евтин и достъпен модел.
Apple Watch SE има сходни функции с Apple Watch 6, включително вграденият акселерометър, жироскоп и винаги-включения висотомер. Други сходни са проследяване на съня, засичане при падане и при миене на ръце.

Apple Watch SE има сходен дизайн с Apple Watch 4. Предлага се във вариант 40мм и 44мм дисплей. Съвместим е с всички Apple каишки, така че можете да я смените според Вашият тоалет. Корпусът на Apple Watch SE е направен от рециклиран алуминии. Подобно на iPhone SE, Apple Watch SE е по-евтината и достъпна версия на смарт часовник от моделите. Apple Watch SE работи с watchOS 7, поддържа и Family Setup и Fitness Plus приложението. Часовникът е водоустойчив и издържа до 50 метра дълбочина. Можете спокойно да плувате с него, с той ще засече Вашите движения и тренировка. Ще откриете много приложения за тренировки и здраве, с които ще се забавлявате и ще поддържате тялото си в добра форма. С вграденият висотомер, акселерометър и жироскоп, Apple Watch SE може да засече ако сте паднали от високо и автоматично да набере бърза помощ.

Цените на новите модели Apple Watch 6 и Apple Watch SE, очаквайте скоро от NovMac.com.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *