Apple потвърди датата на предстоящото събитие

Apple потвърди, че датата на предстоящото събитие за представяне на нови продукти, ще е 10ти септември 2019 година. То ще се проведе в Купертино, Калифорния, от 10ч. местно време.

Очакваме Apple да представи три нови модела iPhone, които ще заменят iPhone XS, XS Max и XR. Освен това много вероятно е да видим и нова серия Apple Watch.

Новите модели iPhone ще имат тройна задна камера, а предната камера вече ще има 120FPS Slow-motion функция. Тези Pro устройства може би ще имат опция и за безжично зареждане на Apple AirPods 2. Ще се зареждат като поставите кутийката върху дисплея. Всички модели най-вероятно ще са с непроменена резолюция спрямо своите предшественици. По последни данни, не се очаква промяна в начина на зареждане – Lightning порта ще бъде запазен и няма да е заменен от USB-C такъв, както при iPad Pro сериите. Новите модели iPhone ще бъдат с А13 чип и Haptic Touch, които ще замени 3D Touch-a. За iPhone с 5G ще почакаме до 2020 година. Другите новости са по-голям ъгъл на Face ID сензора, по-добра водоустойчивост и подобрена здравина.

Защо Steve Jobs Theater – когато имате най-красиво проектираната сцена за събития в света защо да не я използвате? „Театърът“ е проектиран и създаден специално от компанията именно за тези събития. Грандиозен, оборудван с 1000 места, като първите редове са позиционирани на не повече от 30 метра от сцената. А защо Apple избра 10 септември – компанията рядко избира сряда за своите събития, но за да няма сблъсък с мемориалните събития от 11ти септември, измести събитието един ден напред. Обикновено Apple обявява своите нови продукти в началото на септември и по друга причина – за да е точно преди представянето на нови технологии на IFA в Берлин. Датите са подбрани така, че да има около седмица между едното и другото събитие. Тази година IFA ще се проведе точно 12 дни след събитието на Apple. Миналата година разликата беше 11 дни.

Всяка покана за събитие на Apple обикновено крие скрити послания. Когато погледнем назад след събитието, ще можем да ги разгадаем. Преди две години поканата за събитието съдържаше “Let’s meet at our place”, което се отнасяше към това, че събитието ще се проведе в новият Steve Jobs Theater. Също така цветовете съвпадаха с wallpaper-ите на новият iPhone X. Миналата година съобщението беше по-неясно (”Gather round”), но подсказваше за въведението на новият цвят при телефоните – Gold.

Тазгодишната покана е интригуваща. Забелязва се зелен цвят, който до сега не е присъствал в продуктовата гама на Apple. Има слухове за матово зелен iPhone, може би е това. А в основата на логото се забелязва цвят лавандула (Lavender). Той никога не е присъствал в логото до сега. Може би ще има продукт съответстващ и на него. Очаква се събитието да продължи около два часа и половина.

Няма да чакаме дълго докато научим всички подробност. Представянето ще е след броени дни и всички го чакаме с нетърпение!

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *