Apple показа нов iPad 4-то поколение и по-малкия iPad mini

Изненадващо, само 6 месеца след появата на iPad 3 (още известен като „Новия iPad“) базираната в Купертино компания показа четвъртото поколение iPad с 9.7-инчов Retina дисплей, нов A6X чип проектиран от Apple, FaceTime HD камера и ултра-бърза безжична мрежа.

Едновременно с това беше обявен и нов, по-малък, 7.9-инчов iPad mini който е директен конкурент на последните таблети от Google и Samsung на пазара. Точно затова още с обявяването новият малък iPad беше сравнен с конкурента Nexus 7 на Google.

Новото четвърто поколение iPad с 9.7-инчов Ретина дисплей включва новопроектиран A6X чип предоставящ двойно повече производителност и двойно повече видео продуктивност от стария A5X чип, и въпреки това позволява 10 часа живот на батерията като запазва същия тънък и лек дизайн. Други новости са FaceTime HD камерата, двойно по-бърза WiFi свързаност и LTE ново поколение безжична свързаност.

Както iPad mini така и новият iPad четвърто поколение вече използват Lightning конектор, който е по-малък и по-здрав от стария 30-пинов конектор. Налични са Lightning аксесоари с поддръжка за камери, SD карти и VGA или HDMI видео. Съществуващите iPad Smart Covers са съвместими с четвъртото поколение iPad. Освен това за новия iPad mini има и по-малки Smart Covers в различни цветове.

А за всички, които се чудят колко лек и малък е всъщност малкия iPad mini, ето и точните му размери:

Височина: 7.87 инча (200 мм)
Ширина: 5.3 инча (134.7 мм)
Дебелина: 0.28 инча (7.2 мм)
Тегло: 0.68 паунда (308 г)

За най-нетърпеливите ето и един от първите hands-on клипове с новия iPad mini:

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *