Apple патентова възможности за обединяване на реалния и виртуалния свят

Компанията се готви да реализира технология, която позволява изображенията на дисплеите да реагират в съответствие с движението на главата на потребителя.

Един от последните патенти, получени от известната с новаторските си разработки Apple, отново зачеква безкрайно интересната тема за сливане на реалното с виртуалното. Става въпрос за нова технология, която позволява изображението на компютърния дисплей да реагират в съответствие с движението на главата на потребителя по начин, подобен на използвания в т.нар. шлемове за виртуална реалност, които вече не са особена новост.

Патентът на Apple обаче не налага нахлузването на специален шлем. Вместо това движението на главата се следи от специална камера, а РС-то обработва регистрираните от нея данни и мести изображението на екрана в съответствие с движенията на потребителя. Засега тази разработка е замислена по-скоро като разширение на възможностите на обичайните интерфейси. Например, ако се разглежда триизмерна диаграма, да не се налага дълго и досадно въртене с мишката, а тя да се мести само чрез промяна на положението на главата.

Източник: PcWorld

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *