Apple очила

Apple очила със Starboard UI през юни 2021 г.

Apple работи по технологии за виртуална реалност (VR) и разширена реалност (AR) повече от 10 години на базата на патентни заявки.

С пускането на ARKit, Apple дава първия сериозен знак, че разработките може да доведат до продукт посветен AR / VR в не твърде далечното бъдеще.

Apple има изследователско звено, включващо стотици служители, работещи по AR и VR, които проучват начините, по които новите технологии могат да бъдат използвани в бъдещите продукти на Apple. Работата по проекти свързани с  VR / AR се разраства и Apple придоби множество AR / VR компании, което предполага, че в Купертино са уверени в бъдещето на тези технологии.

Твръди се, че Apple работят върху множество прототипи за слушалки и очила с виртуална и разширена реалност, докато инженерите търсят „най-завладяващото приложение“ за такова устройство.

През юли 2019 г. Apple премести Ким Воррат, един от нейните софтуерни мениджъри, към подразделението за слушалки и очила с разширена реалност, за да „въведе някакъв ред“ в екипа. Воррат ръководи програмния мениджмънт в екипа за разработка на софтуер в продължение на 15 години.

Кодът и изображенията, намерени в iOS 14, потвърждават работата на Apple върху AR или VR устройства. Открита е снимка, която изобразява вид контролер за слушалки, подобен по дизайн на слушалките на HTC Vive Focus. Apple използва хардуер HTC Vive за вътрешни тестове.

Според някои анализатори Apple може да пусне Apple Glasses още през март – юни 2021 г.

Възможно е Apple да представи очилата на WWDC 2021 и да ги пусне по-късно. Това ще даде време на разработчиците време актуализират своите приложения за работа с очилата. Твърди се също така, че те ще използват нов „Starboard“ потребителски интерфейс (UI), който Apple е проектирал за очилата с разширена реалност (AR).

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *