Apple Mac with Apple silicone

Apple официално обявяви прехода от Intel към Apple процесори

Apple официално обяви, че ще прехвърли своите Mac компютри от процесори, базирани на Intel, към Apple процесори.

Apple обяви, че ще прехвърли Mac към свои чипове, за да осигури водеща производителност и нови технологии. Разработчиците вече могат да започнат да актуализират своите приложения, за да се възползват от разширените възможности на Apple чиповете в новите Mac компютри. Този преход също ще създаде обща архитектура за всички продукти на Apple, което ще улесни разработчиците да пишат и оптимизират своите приложения за цялата екосистема.

Apple представи macOS Big Sur, следващата версия на macOS, която се очаква като най-съществената актуализация от повече от десетилетие и включва технологии, които ще гарантират плавен и безпроблемен преход към процесори на Apple . Разработчиците могат лесно да конвертират съществуващите си приложения, за да работят с новото поколение Apple компютри, като се възползват от новите технологии и производителност. За първи път разработчиците могат да направят своите приложения за iOS и iPadOS на Mac без никакви модификации.

За да помогне на разработчиците да започнат работа с Apple процесори, Apple също така стартира универсалната програма за бърз старт на разработката приложения, която осигурява достъп до документация, поддръжка на форуми, бета версии на macOS Big Sur и Xcode 12, както и използване на Developer Transition Kit (DTK ), система за разработка на Mac, базирана на A12Z Bionic System на чип (SoC) на Apple.

Apple планира да доставя първите Mac с Apple процесори до края на годината и да завърши прехода след около две години. Apple ще продължи да поддържа и пуска нови версии на macOS за базирани на Intel Mac компютри години напред и има да разработвка нови базирани на Intel Mac компютри. Преходът към процесори на Apple представлява най-големият преход досега за Mac.

„От самото начало Mac винаги е внедрявал иновации, за да остане компанията начело при персоналните компютри. Днес ние обявяваме прехода си към Apple процесори, което се случва в този исторически ден за Mac „, каза Тим Кук, изпълнителен директор на Apple . „Със своите функции и водеща в индустрията производителност, Apple процесорите ще направят Mac по-производителен и по-способен от всякога. Никога не съм се вълнувал повече от бъдещето на Mac. “

  • Mac SoCs, за да предоставят нови функции и най-добрата в класа производителност
    Вече повече от десетилетие екипът за дизайн на чипове на Apple изгражда и усъвършенства Apple SoCs. Резултатът е мащабируема архитектура по поръчка, проектирана за iPhone, iPad и Apple Watch, която въвежда индустрията нови функции и производителност и прави всеки нов продукт най-добрият в класа. Надграждайки тази архитектура, Apple проектира семейство SoCs за Mac. Това ще даде водещата позиция в индустрия за Mac, като производителност, по-висока производителност на графичните процесори, което ще даде възможност на разработчиците на приложения да пишат по-добри професионални приложения и игри от висок клас. Достъпът до технологии като Neural Engine ще направи Mac невероятна платформа за разработчиците да използват машинно обучение. Това също ще създаде обща архитектура на всички продукти на Apple, което ще улесни далеч по-лесно разработчиците да пишат и оптимизират софтуер за цялата екосистема на Apple.
  • macOS Big Sur преход към Apple процесори
    В macOS Big Sur Apple предлага редица технологии, които да направят прехода към Apple процесори плавен и безпроблемен. С всичко, вградено в Xcode 12, като nativef компилатори, редактори и инструменти за отстраняване на грешки, повечето разработчици ще могат да стартират приложенията си след няколко дни. Използвайки Universal 2 двоични файлове за приложения, разработчиците ще могат лесно да създадат едно приложение, което да се възползва от производителността на новите Macs с Apple процесори, като в същото време поддържат базирани на Intel Mac компютри. С технологията за Rosetta 2 потребителите ще могат да стартират съществуващи приложения за Mac, които все още не са актуализирани, включително тези с плъгини. Технологията за виртуализация позволява на потребителите да стартират Linux. Разработчиците могат също така да предоставят своите приложения за iOS и iPadOS на Mac без никакви модификации.
  • Програма за бърз старт позволява на разработчиците да започнат днес
    Членовете на програмата за разработчици на Apple могат да започнат да миграцията приложенията си към Apple процесори веднага, като кандидатстват за програмата за бързо стартиране на Universal App. Програмата осигурява достъп до документация, поддръжка на форуми, бета версии на macOS Big Sur и Xcode 12 и включва използване на DTK, което ще даде възможност на разработчиците да изграждат и тестват своите Universal 2 приложения. DTK, който трябва да бъде върнат на Apple в края на програмата, се състои от Mac mini с Apple A12Z Bionic SoC на Apple, включително 16 GB памет, 512 GB SSD и различни Mac I / O портове. Разработчиците могат да кандидатстват за програмата на developer.apple.com, а общата цена на програмата е 500 долара в САЩ.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *