Apple обяви финансовите резултати за второто фискално тримесечие на 2020 г.

Общият приход нараства, приходите от услуги достигат нови най-високи стойности за всички времена от 13,3 милиарда долара.

На 30 април 2020 г. в Купертино, Калифорния Apple обяви финансовите резултатите за второто фискално тримесечие на 2020, приключило на 28 март 2020 г.

Компанията отчете тримесечни приходи от 58,3 милиарда долара, увеличение с 1 процент спрямо предходното тримесечие и тримесечна печалба за дял от 2,55 долара и до 4 процента.

Международните продажби, включително тези в източна Европа, представляват 62% от приходите за тримесечието.

„Въпреки безпрецедентното глобално въздействие на COVID-19, ние с гордост съобщаваме, че Apple бележи разтеж през това тримесечие, основно заради приходи от услуги. Имаме също тримесечен рекорд от продажбите на преносими продукти.“, заяви Тим Кук, изпълнителен директор на Apple.

„В тази трудна среда нашите потребители зависят от продуктите на Apple по нов начин за да бъдат свързани, информирани, креативни и продуктивни. Чувстваме се мотивирани и вдъхновени не само да продължаваме да удовлетворяваме тези нужди по иновативни начини, но и да продължим да предоставяме подкрепа във вид на десетките милиони маски за лице и създадени от нас по поръчка щитове за лице, които изпратихме на медицински специалисти в целият свят, както и милионите, които дарихме за организации като Global Citizen и Американския хранителен фонд. “

„Гордеем се с нашите екипи по целия свят и с това колко устойчив е нашият бизнес и нашите финансови резултати през тези предизвикателни времена“, каза Лука Маестри, финансов директор на Apple.

„Активната ни потребителска аудитория от Apple устройства е постоянно висока в сравнение с други брандове – във всички географски сегменти и във всички основни продуктови категории. Също така генерирахме оперативен паричен поток от 13,3 милиарда долара през тримесечието, което е с 2,2 милиарда долара повече спрямо предходната година. Ние сме уверени в нашето бъдеще и продължаваме да правим значителни инвестиции във всички области на нашия бизнес, за да подобрим живота на нашите клиенти и да подкрепим нашите дългосрочни планове – включително петгодишния ни ангажимент да върнем 350 милиарда долара в икономиката на Съединените щати. “

Съветът на директорите на Apple обяви паричен дивидент в размер на 0,82 долара на акция от общите акции на компанията, което е увеличение с 6 процента. Дивидентът се изплаща на 14 май 2020 г. за акционерите на отчет към момента на приключване на 11 май 2020 г. Съветът на директорите също разреши увеличение от 50 милиарда долара към съществуващата програма за обратно изкупуване на акции.

Apple ще предаде пряко конференцията за финансови резултати през второто тримесечие на 2020 г. на 30 април 2020 г. Това излъчване ще бъде достъпно за гледане от тук.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *