Apple announces new ‘Racial Equity and Justice Initiative’ with $100 million commitment

Apple обяви своя инициатива за расово равенство и справедливост със 100 милиона долара ангажимент

Тим Кук обяви основен ангажимент от Apple да подкрепи борбата за расово равенство и справедливост, заради които компанията ще дари 100 милиона долара, за да настъпи истинска промяна.

Тим Кук обяви инициативата на Apple за расова справедливост и справедливост в Twitter заедно с видео.

Кук казва, че инициативата от 100 милиона долара ще се съсредоточи върху САЩ, преди да се разшири в световен мащаб и ще бъде ръководена от вицепрезидента на Apple в областта на околната среда, политиката и социалните инициативи, Лиза Джаксън.

Apple ще се съсредоточи конкретно върху образованието, икономическото равенство и реформата на наказателното правосъдие, за да подобри живота на хората от чернокожите общности.

Също така, ново кокетно допълнение за WWDC (стартира на 22 юни) е нов предприемачески лагер за чернокожите разработчици. Apple също ще увеличава разходите си с чернокожи партньори и собственици на компании, с които работи.

Накрая, Кук отбелязва, че вътрешно Apple ще върши всеобхватна работа за увеличаване на броя на „цветните“ хора (и други слабо представени групи), които наема, развива и поддържа.

Този огромен ангажимент от Apple идва, след като компанията говори за промените, необходими за расова справедливост и равенство на своята начална страница, Apple Music и App Store.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *