Apple обяви новата операционна система Yosemite!

Вчера Apple обяви новата OS X операционна система Yosemite, която е с нов, модерен дизайн, нови мощни приложения и невероятна свързаност между устройствата Ви, позволяваща да работите още по-лесно и удобно на всички Apple Mac и iOS устройства.

Новият Today списък в Notification center Ви дава бърз преглед на всичко, което е нужно да знаете на едно място – Calendar, Weather, Stocks, Reminders, World Clock и социални мрежи. Можете да добавите и други касаещи Ви приложения, всичко за Вашето удобство.

iCloud Drive – позициониран във Finder, позволява да съхранявате всякакъв тип файлове. iCloud Drive работи, както всяка друга папка на Вашият Mac за да можете да драгвате документи в него, да ги групирате в подпапки, да им добавяте тагове, да търсите съдържание в тях и през Spotlight. iCloud Drive дава възможност да достъпвате наличните файлове през Вашият Mac, iOS устройство и дори през Windows PC.

Safari е с нов, модернизиран дизайн чрез който имате достъп до всички контролери с върха на пръстите си.

Новият Favorites изглед Ви дава бърз достъп до любимите Ви сайтове, а новият Tab изглед Ви предоставя изгледи на всички отворени към момента страници за да можете да преглеждате по-бързо и лесно и намирате необходимото Ви. Safari е и с обновена сигурност и защита на личните данни.

Mail позволява да променяте Вашите имейли по нов начин, а изпращането на прикачени файлове е по-лесно от всякога! Mail Drop Ви позволява да изпращате без затруднение файлове, видео клипове или снимки с размер до 5GB през Mail до всеки имейл адрес. Ще откриете невероятни възможности за редакция на мейли, както и на снимките прикачени в тях!

Messages е с нов дизайн, нови функции и предоставя много нови опции за комуникация с приятели и семейство. Със Soundbites можете да създавате, изпращате и слушате аудио клипове вътре в Messages.

Handoff позволява да започнете нещо на едно устройство, а да го довършите на друго. Ако устройствата са близо едно до друго, примерно във Вашият дом, можете да започнете да пишете имейл на Вашият iPhone, но да го довършите на Вашият Mac. Или да отворите уеб сайт на Мака, но да решите да го доразгледате на iPad, ще се зареди на точното място където сте били.

И това не е всичко ново, а само част от предимствата на Yosemite, най-добрата операционна система която Apple са създавали някога!

Операционната система Yosemite ще се предлага официално на пазара от есента и ще бъде безплатна!

overview-Yosemite

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *