Apple confirms WWDC 2020 schedule, including Special Event Keynote on June 22

Apple обяви графика на WWDC 2020 и специалните събития на 22 юни

Преди началото на WWDC 2020 на 22 юни, Apple представи допълнителни подробности за тазгодишния график. Apple потвърди, че изцяло виртуалният WWDC ще включва презентации, 100+ инженерни сесии, изцяло нови форуми за разработчици, лаборатории „1 към 1“ с повече от 1000 инженери на Apple и други.

Докато Apple вече потвърдиха, че WWDC 2020 ще започне на 22 юни, конкретни подробности бяха неясни, предвид новия онлайн формат, подтикнат от пандемията COVID-19.

Както обикновено, всичко ще започне с презентация на събитието в понеделник, 22 юни, в 10:00 ч. PT / 1 ч. ЕТ. Това събитие ще се предава директно от Apple Park и ще бъде достъпно за гледане през уебсайта на Apple, приложението Apple Developer, приложенията Apple TV app и YouTube.

След основната презентация на специалното събитие, Apple ще проведе и годишния преглед с презентация на платформите си. Това ще се случи в 14 ч. PT / 5 p.m. ЕТ. Това събитие ще бъде достъпно при поискване чрез приложението Apple Developer и уебсайта на Apple Developer. Интересното е, няма да бъде „на живо“.

Един от най-големите въпроси, свързани с събитието през тази година, беше как Apple ще реализират „1 към 1“, който обикновено се състои между разработчиците у инженерите на Apple по време на WWDC. Тази година разработчиците ще могат да „заявят среща с инженерите на Apple“, като работят „1 към 1“ по теми свързани с най-новите версии за iOS, watchOS, macOS и tvOS.

Други неща в докета за виртуалната Apple за тази година включват над 100 инженерни сесии, изцяло нов дизайн на форумите на Apple Developer Forums и много други. На WWDC 2020 тази година Apple се очаква да представи iOS 14, watchOS 7, tvOS 14, iPadOS 14 и macOS 10.16. Има слухове и за нови хардуерни анонси, включително за преработен iMac. Очаква се, че Apple ще разкрие плановете си за преминаване на гамата на Mac към потребителски ARM процесори.

Ето пълния график за WWDC 2020 според Apple:

Старт на събитието

22 юни, 10:00 ч. PDT

Открийте вълнуващи нови иновации и актуализации, идващи във всички платформи на Apple по-късно тази година. Ще се предава директно от Apple Park чрез apple.com, приложението Apple Developer, уебсайта на Apple Developer, приложението Apple TV и YouTube, също ще бъде достъпен за възпроизвеждане при след приключването мъ. За зрителите в Китай ще се разпространява в Tencent, iQIYI, Bilibili и Youku.

Преглед на платформите

22 юни, 14 ч. PDT

Чуйте директно от инженерните лидери на Apple, най-новите постижения в iOS, iPadOS, macOS, tvOS и watchOS. Ще бъде достъпно при поискване чрез приложението Apple Developer и уебсайта на Apple Developer. Ще бъде достъпно и за възпроизвеждане на Tencent, iQIYI, Bilibili и YouKu за зрителите в Китай.

100+ инженерни сесии

23 – 26 юни

От 23 юни разработчиците ще имат възможността да научат как да изграждат следващото поколение приложения с повече от 100 технически и дизайн специализирани сесии от инженерите на Apple. Видеоклиповете ще бъдат публикувани всеки ден в 10:00 PDT и ще бъдат достъпни в приложението Apple Developer на iPhone, iPad и Apple TV, както и на уебсайта на Apple Developer.

All-New Форуми за разработчици на Apple

Редизайн, идващ на 18 юни

Напълно новите Форуми на Apple Developer ще свържат общността на разработчиците с повече от 1000 инженери на Apple, за да отговарят на въпроси и да участват в технически дискусии. От първия ден на WWDC всеки може разглежда дискусиите във форума, а членовете на програмата за програмисти (Apple Developer) на Apple ще могат да публикуват свои въпроси и да се учат директно от експертите на Apple.

Лаборатории за разработчици 1 към 1 (по предварителна заявка)

23 – 26 юни

Разработчиците ще могат да поискат среща с инженерите на Apple, които работят в изграждането на най-новите платформите на Apple, предлагайки „1 към 1“ сесии с технически указания и задълбочени подробности за това как да внедрят нови функции. Лабораториите за програмисти ще бъдат отворени за членовете на Програмата за програмисти на Apple.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *