Apple – най-уважаваната компания в света

Apple

Топ 50 място: 1
Място в секция Компютри: 1
(Предишно място: 1)
Общ резултат: 8.16

Защо е уважавана

За четвърта поредна година, Apple е на върха в списъка „Най-уважавани“ на Fortune. Темпото с което компанията продължава да пуска на пазара нови продукти – последна дума на технологията – поставя летвата много високо за други, конкурентни компании.

Apple пое сериозен стоков удар когато CEO „иконата“ Стив Джобс обяви през Януари, че си взима втора отпуска по болест, две години след трансплантация на черен дроб, заради която също беше в 6 месечен отпуск. Но с последните тех-събития около Apple, Джобс успокои пазара и показа, че компанията все още работи „на пълни обороти“.

И наистина това изглежда достоверно. Apple почти удвои печалбите си за тримесечие спрямо предходната година. iPad 2 беше представен през Март – второ поколение на един от най-печелившите продукти на компанията. И Джобс изненадващо се появи на презентацията.

Друг добър ход на компанията беше представянето през Януари на iPhone 4 от Verizon – още една алтернатива за клиенти, които са недоволни от качеството на мрежата при AT&T.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *