Apple лицензира сплавите на Liquidmetal Technologies

Калифорнийската компания Liquidmetal Technologies съобщи, че Apple е получила лиценз да използва технологията й в своите потребителски продукти. Стив Джобс и компания не са коментирали случая.

Liquidmetal Technologies правят специална метална сплав, чиято структура прилича повече на стъкло, отколкото на метал. Не е прозрачна, но може да бъде отлята така, че след това няма нужда от допълнителна обработка като отливките от обикновен метал. Освен това е много по-здрава.

Засега не е ясно какви са намеренията на Apple, но компанията отдавна използва метал в производството на продуктите си, като за корпусите на някои от устройствата използва монолитни алуминиеви блокове. С Liquidmetal производственият процес може да се ускори значително, а освен това алуминият е и доста мек метал, който лесно може да се огъне или надраска. Интересната сплав обаче все още е доста скъпа. Затова и спекулациите относно приложението и са доста разнообразни – от идея за нова антена при следващия модел iPhone, до заместител на алуминия при корпуси на различни Apple устройства.

Източник: http://www.mobilebulgaria.com/

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *