iPhone 11 продуктова линия

Apple забавя масовото производство на iPhone 12 с около месец

Дали наистина ще има недостиг на iPhone 12 по-късно тази година?

The Wall Street Journal (WSJ) съобщава в своя статия, че въздействието на пандемията от коронавирус върху веригите за доставки е нарушило плановете за масово производство на iPhone 12 на Apple. Предполага се, че Apple ще представи четири нови модела iPhone по-късно тази година, всички с 5.4-, 6.1- или 6.7-инчови OLED дисплеи.

Apple обикновено представя ежегодно нов модел iPhone през септември, а доставките на устройствата стартират още преди края на месеца. Това е възможно благодарение на масовото производство през летните месеци, което позволява на компанията бързо да доставя устройства до търговците на дребно, след като мобилните телефони са вече официално представени и съответно потребителският интерес е сериозен.

ПРОДАЖБИТЕ НА IPHONE 12 ЩЕ СТАРТИРАТ ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ

Слуховете за забавяне на масовото производство на iPhone 12, обаче могат да се окажат истина. WSJ съобщава, че Apple ще произвежда нови iPhone от юли до септември, но забавянето на масовото производство може да означава, че ще видим недостиг на новите телефони по-късно през годината.

iPhone 11 представяне
iPhone 11 представяне

Ако това е вярно, то няма да е първия път когато Apple среща закъснения в производството на iPhone. IPhone X бе обявен заедно с iPhone 8 през септември 2017 г., но не достигна магазините чак до ноември заради някои производствени проблеми. IPhone XR също беше обявен през септември 2018 г., а достигна магазините през октомври, за което се спекулираше, че се дължи на проблеми с производството на LCD дисплеите.

Дали отново ще видим забавяне при доставките на новия iPhone предстои да научим само след няколко месеца.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *