Apple е близо до обновяване на Mac Pro?

M.I.C. Gadget съобщава, че Apple най-накрая е близо до обновяване на Mac Pro, благодарение на новата платформа на Intel – Ivy Bridge.

Според по-ранна информация Apple срещаше проблеми свързани с прегряване при Sandy Bridge процесорите. Сега обаче Ivy Bridge платформата включва „tri-gate“ транзистори които са с над 30% по-ефективно разсейване на топлината, което позволява ефективно контролиране на отдаването на топлина и избягване на проблема с прегряване.

Apple, която е един от най-доверените клиенти на Intel, е получила прототипи на новите процесори, с 8 ядра и шокиращите 20MB кеш, за тестове. Освен че проблемите с прегряването са отстранени, цената на новите процесори е повече от подходяща и Apple може да очаква значителна печалба.

В допълнение към това, според друга информация Apple планира да смени ATI видео картите с NVidia и по-конкретно NVidia Kepler сериите които се очаква да бъдат пуснати на пазара през Април/Май.

M.I.C. Gadgets споделя, че новия Mac Pro се очаква някъде в края на третото тримесечие тази година, но това може да стане по-рано или по-късно в зависимост от това кога ще бъдат обявени и готови за вграждане новите компоненти. Това трябва да са много добри новини за тези, които се притесняват, че Apple ще спре поддръжката за мощните Mac Pro 🙂

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *