Apple доминира на пазара на wearable устройства с 21,2 милиона бройки през първото тримесечие на 2020 г.

Apple доминира на пазара за wearable устройства с 21,2 милиона бройки през първото тримесечие на 2020 г.

Apple продължава да е лидер на пазара на wearable (носими) продукти, според последния доклад на IDC. Компанията е доставила 21,2 милиона бройки от тези продукти през първото тримесечие на 2020 г., което представлява 29,3% от общия дял.

В сравнение с първото тримесечие на 2019 г. компанията нарасна с 13.3 милиона дяла, или 23.7% от пазарен дял, с 59.9% годишен растеж.

IDC казва, че дори при факта, че доставките на Apple Watch са намалели поради трудности във веригата на доставки, Apple все още постига силни резултати благодарение на гамата Beats и AirPods – тъй като безжичните слушалки също се считат за носими продукти.

Един от факторите, които накараха потребителите да купуват повече носими устройства, е пандемията COVID-19, тъй като много хора работят от вкъщи и се нуждаят от по-добри слушалки, за да „повишат производителността“. Производството на смарт часовника обаче беше засегнато, тъй като използва компоненти от смартфони, поради което техният производствен процес бе намален поради COVID-19.

„Категорията на консумативите изглеждаше устойчива в ситуацията причинена от COVID-19“, казва Джитеш Убрани, ръководител на научните изследвания на IDC Mobile Deck Trackers. „Потребителите използват тези слушалки не само за способността да възпроизвеждат аудио, но и да им помогнат да подобрят производителността си, тъй като много от тях бяха принудени да работят от вкъщи и търсеха начини да намалят околния шум, докато са свързани със своите смартфони и интелигентни помощници.“

Веднага след Apple идва Xiaomi с 10,1 милиона бройки, доставени през първото тримесечие на 2020 г., или 14,0% от пазарния дял. Други компании, изброени на пазара за носене, включват Samsung, Huawei и Fitbit. Глобалните доставки на носими устройства нарастват с 29,7% през годината през първото тримесечие на 2020 г. със 72,6 милиона бройки.

Тъй като се очаква Apple да представи първите си слушалки за над ухото на AirPods Studio по-късно тази година, може би ще видим доставките на аксесоари да се увеличат още повече в близко бъдеще.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *