Apple добави нова за опция MacBook Pro 16″ – висок клас GPU и комплект за надстройка на SSD за Mac Pro

Apple добави нова опция за MacBook Pro 16″, която е висок клас GPU. MacBook Pro 16″ ще може да бъде конфигуриран с  с AMD Radeon Pro 5600M GPU, като опция по поръчка. В щатите цената е от 800 долара за базовия модел MacBook Pro 16″. Radeon Pro 5500M, все още се предлага като опция.

Apple също обяви нов комплект за надстройка на SSD за 2019 Mac Pro, който ще може да бъде поръчан. Комплектът позволява на потребителите на Mac Pro да заменят вътрешните си SSD модули, ако не са избрали при закупуването конфигурация с по-голям капацитет.

Новия графичен процесор за MacBook Pro 16″ 5600M разполага с 8 GB HBM2 RAM, докато 5500M има „само“ GDDR6 RAM. Като цяло Mac Pro казва, че показателите на 5600M са със 75% по-високи от 5500M. Ще трябва да изчакаме, за да определим дали новият 5600M GPU наистина си струва допълнителните пари.

Независимо от цените, е хубаво да видим, че Apple продължава да поддържа продуктовата си гама Mac. 16-инчовият MacBook Pro беше обявен в края на 2019 г. и всъщност не е обновяван от тогава, като не се очаква и ново поколение поне още няколко месеца.

Mac Pro SSD Kit

SSD комплектите за Mac Pro, които са конфигурирани по двойки, се предлагат в 1TB, 2TB, 4TB и 8TB разновидности.

Цените в щатите започват от $600 за надграждането с 1TB, докато надстройката с 8TB е $2800. Потребителите, които решат да закупят тези модули, ще трябва да заменят съществуващите модули в Mac Pro.

Тъй като SSD е обвързан с Apple T2 Security Chip, това не е просто процедура за замяна на модули. Потребителите ще се нуждаят от достъп до втори Mac, работещ с Apple Configurator 2, заедно с USB-C кабел, за да завършат надстройката.

 

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *