Apple в разцвета си – празнува 25-та годишнина на Mac

Роден по времето когато хората са мислели, че десктоп компютрите са само и единствено текст, първият визуален Macintosh празнува 25-тата си годишнина с най-висока оценка сред декстоп системите както и с най-добрите си продажби за всички времена и влияние дори отвъд десктоп системите.

Оригиналният дизайн е представен в края на 1970г. от един от първите служители на Apple – Джеф Раскин, като напълно достъпен компютър който не изисква мистериозните за онова време текстови команди присъщи на повечето компютри.

Apple често сочи Mac като атрактивен, скъп, но лесен за използване компютър и винаги е първата компания която популяризира определен дизайн или технология: компютрите на Apple не са първите с USB или Wi-Fi, но компанията беше първата която популяризира използването им. Тънките, плоскоекранни лаптопи също дължат своята популярност на титаниевия PowerBook G4 от 2001г. Външния вид на Mac OS X даде на Apple модерна операционна система която сама по себе си беше първата включваща характеристики като използването на 3D ефекти, лесно синхронизиране на устройствата, както и „джаджи“ за бърз достъп до информация.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *