Apple води пред Coca-Cola в класацията Топ марки в света

Interbrand-top-brands-2013

В четиринадесетата годишна класация Най-добра световна марка, Interbrands обяви Apple като най-продаваната световна марка. Интересното е , че за първи път в историята на първо място не е Coca-Cola, компанията водеща до сега.

Interbrand-top-40-2013

Apple се класира със стойност около 98 милиарда долара, според доклада на Interbrands, докато Google, позициониращ се на второ място, е със стойност около 93 милиарда долара. Coca-Cola застава на трето място след двете водещи компании, със стойност около 79 милиарда долара. Другото значимо повишение в рейтинга е на Samsung, който се изкачи от девето на осмо място с калкулирана стойност около 39 милиарда долара. Това е 20% повишение за марката от предходни години.

Jez Frampton, главен изпълнителен директор на Interbrands, споделя:

Компания, променяща нашият живот не само със своите продукти, но и със своя дух. За това Apple е номер едно в класацията. Фокусът върху бъдещето е ясен: Apple трябва да успее да забави мощта на Samsung и да намали бума на китайския мобилен пазар.

През 2012 година Apple бе класиран на второ място, докато Google заемаше четвърта позиция в доклада на Interbrands за 2012 година.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *