App Store на Apple e отчел половин трилион долара миналата година

Екосистемата на App Store е генерирала 519 милиарда долара от продажби през миналата година. Сумата се основава на проучване, проведено от независими икономисти от Analysis Group. Те споделят, че категориите с най-висока стойност са приложения за мобилна търговия (m-commerce), приложения за цифрови стоки, услуги и реклама в приложенията.

Проучването разкрива, че директните плащания към разработчиците от Apple, са само част от огромната сума, ако се вземат в предвид продажбите от други източници, като физически стоки и услуги. Тъй като Apple получава само комисионна от продажбите, свързани с дигитални стоки и услуги, повече от 85% от общо $519 милиарда са за разработчици и фирми.

App Store е място, където новатори и мечтатели могат да реализират идеите си и потребителите могат да намерят безопасни и надеждни инструменти, за да подобрят живота “, заяви Тим Кук, изпълнителен директор на Apple. „В предизвикателно и неуредено време App Store предоставя трайни възможности за предприемачество, здраве и благополучие, образование и създаване на работни места, като помага на хората да се адаптират бързо към променящия се свят. Ние се ангажираме да направим още повече, за да подкрепим и поддържаме глобалната общност на App Store – от независими разработчици до фирми, които наемат хиляди работници – тъй като той продължава да насърчава иновациите, да създава работни места и да стимулира икономическия растеж за бъдещето.“

Apple сподели допълнителни подробности от проучването, които можете да намерите по-долу. Компанията разкри също, че App Store има почти 2 милиона приложения, които се посещават от половин милиард души всяка седмица.

Продажбите на цифрови стоки и услуги възлизат на 61 милиарда долара, като това включва приложения за поточно предаване на музика и видео, фитнес, образование, електронни книги и аудиокниги, новини и списания и услуги за запознанства.

Игрите, са най-изтеглено съдържание през 2019 г.. Игрите са и най-големият като общ обем  генератор на продажби.. Забележителните игри от 2019 г. включват „Mario Kart Tour“, която беше най-изтеглената игра на 2019 г., и „Sky: Children of the Light“ от инди разработчикаthatgamecompany. thatgamecompany с „Sky: Children of the Light“ спечели iPhone Game of the Year за 2019 г.

Продажбите на реклами в приложенията възлизат на 45 милиарда долара, от тях 44 процента са получени от игри. Другите приложения, които генерират значителни продажби на реклами в приложения, често са безплатни за изтегляне и използване, като Twitter и Pinterest, въпреки че други предлагат и покупки в приложенията за достъп до съдържание, като The New York Times и MLB.com.

Проучването разгледа данните за 2019 г., за да даде анализ на цялата екосистема на App Store, като се вземат предвид всички източници на търговия.

В резултат на протоколите за социално дистанциране, свързани с COVID-19, хората са променили начина си на живот и прекарват повече време с мобилните си устройства.

Социалните приложения помагат на приятели и семейства да бъдат свързани, а приложенията за образование и бизнес сътрудничество помагат на учениците и служителите да се приспособят към отдалечена работна среда.

Приложенията за доставка на храни и хранителни стоки се възползват от увеличеното потребителско търсене в същото време, когато приложенията, свързани с предприятия, които са изправени пред ограничения, или тези, които изискват лични взаимодействия, имат рязък спад. Много строителни фирми се насочиха към мобилната търговия, които в противен случай можеше да са принудени да затворят без алтернативата осигурена от цифрова платформа.

App Store, който стартира през 2008 г., е най-сигурният и жизнен пазар на приложения в момента, в момента е „дом“ за почти 2 милиона приложения и се посещава от половин милиард души всяка седмица в 175 страни. Той помага на създателите, мечтателите и учащите от всички възрасти и произход да се свържат с инструментите и информацията, от които се нуждаят, за да изградят по-светло бъдеще и по-добър свят.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *