App Store за България повишава продажбите на iPod и iPhone в България

Магазинът за приложения (app store) на Apple дебютира у нас през изминалата седмица. Ръст в продажбите на мултимедийния плейер iPod Touch и iPhone се очаква заради дебюта на App Store в страната ни.

App Store има почти 140 хил. апликации (приложения), които са сваляни над 3 млрд. пъти от собствениците на iPhone и iPod Touch.

Приложенията публикувани на App Store ще бъдат съвместими и за таблета на Apple – iPad, който трябва да се появи у нас паралелно с представянето си в Европа около средата на годината.

В края на миналата седмица компанията обяви, че App Store стартира паралелно в България и още 12 държави, сред които Македония, Йордания, Кения, Мадагаскар и др. Така app store може да бъде използван в общо 90 държави по цялият свят.

В момента в България има около 18 хил. iPhone-а, показват неофициални данни от операторите на мобилни услуги. TapBits, подразделение на Екзисто ООД е една от малкото фирми предлагащи разработка на приложения за iPhone OS базирани приложения за iPhone, iPod Touch сподели, че подготвя няколко приложения които ще бъдат изцяло ориентирани към iPad и неговите разширени възможности.

Въпреки икономическата криза, през изминалата година продажбите на Apple продукти в страната са нарастнали с над 15%, по статистически данни от NovMac и др. източници, представящи трайната тендеция към ориентиране на пазара в посока софтуерната платформа на Apple и в частност нарастналият интерес към Mac OS X Snow Leopard като обективна алтернатива на Windows 7 на пазара за десктоп операционни системи.

iphone-appstore

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *