Надстройте финия бутон за управление на камерата на iPhone 16 с тези скрити настройки

Може да отнеме малко време да свикнете с новия бутон за управление на камерата, но тези настройки за достъпност го правят много по-добър.

Нов за всички модели iPhone 16 е бутон, предназначен за управление на камерата, наречен Camera Control of all things.

Тези, които притежават iPhone 16, обаче изразиха известно разочарование от него. Докато стартирането на приложението Camera и правенето на снимки работи добре, надеждното леко натискане на бутона за отваряне на контролите е малко трудно. Плъзгането за регулиране на контролите понякога е малко неудобно, а двойното докосване, за да изберете контроли, без случайно да направите снимка, изглежда като тест за сръчност.

За щастие има някои много полезни настройки, които можете да използвате, за да регулирате как работи контролът на камерата – ако знаете къде да ги намерите. В това, което се чувства като шега на Apple, тези полезни за всички функции са пълнени в опциите за достъпност по някаква причина.

Отворете Settings и докоснете Camera, след това Camera Control.

Тук можете да деактивирате „Clean Preview“, който премахва интерфейса, когато натиснете бутона за управление на камерата, да зададете функцията за стартиране на приложението Camera на двойно или едно щракване и да изберете кое приложение искате да стартирате.

Но това не са всички настройки на Camera Control; има няколко други полезни настройки, които можете да направите в друго меню.

Отворете Settings, докоснете Accessibility, след това превъртете надолу и докоснете Управление на камерата.

Това са характеристиките, които наистина искате! Тук ще намерите разнообразие от опции, включително независимо активиране на леко натискане или пълно плъзгане, за да изведете контроли, регулиране на силата, необходима за леко натискане с три нива на чувствителност, и избор на скорост за регистриране на двойно докосване. Можете също така да изключите всичко, ако ви пречи.

Не сме сигурни защо Apple избра да скрие тези настройки в Accessibility, но подозираме, че няма да мине много време, преди да се окажат в настройките на камерата. Но дотогава ще знаете къде да ги намерите.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *