iOS 17.2 добавя функция, подобна на NameDrop, за споделяне на бордни карти, билети за кино и други

Започвайки с предстоящата софтуерна актуализация на iOS 17.2 ще бъде добавена нова функция, подобна на NameDrop, която позволява на потребител на iPhone бързо да споделя бордни карти, билети за кино и други карти за приложение Wallet с друг потребител на iPhone.

За да използвате функцията, отворете приложението Wallet и докоснете картата, която искате да споделите. След това задръжте своя iPhone близо до горната част на друг iPhone и под пропуска на вашия iPhone ще се появи бутон „Споделяне“. Накрая докоснете бутона „Споделяне“, за да изпратите пропуска до другия iPhone чрез AirDrop. И двата iPhone трябва да бъдат актуализирани до iOS 17.2.

Въпреки че вече е възможно да се споделят много пропуски за приложение Wallet чрез AirDrop, Messages, Mail и други чрез менюто за споделяне на iOS, тази нова функция има за цел да предостави по-бърз и по-удобен метод. Работи подобно на NameDrop, функция на iOS 17, която позволява на потребителите бързо да споделят информация за контакт чрез обединяване на два iPhone.

Функцията се споменава в бележките към версията на iOS 17.2: „Подобрения на AirDrop, включително разширени опции за споделяне на контакти и възможност за споделяне на бордни карти, билети за кино и други отговарящи на условията пропуски чрез обединяване на два iPhone-а.“ Софтуерната актуализация е в последния етап на бета тестване и трябва да бъде пусната следващата седмица.

iOS 17.2 включва много други нови функции и промени, включително приложение Journal, запис на пространствено видео на моделите iPhone 15 Pro, няколко подобрения на приложенията Messages и Weather, плейлист за любими песни в Apple Music и др.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *