2019 може да е година с много промени за маковете

2019 година се очертава година с много промени за повечето макове. Не само леки подобрения в параметрите им и нова операционна система, както до сега. Това може да е годината в която всичко да се промени.

Нов Mac Pro. На едно от събитията, Apple потвърди, че през 2019 можем да очакваме нов модел Mac Pro. Този модел не е променян от 2017 година. Време е да видим нещо ново и още по-добро, с повече опции за ъпгрейд и разширения. Нов дизайн също би бил добро допълнение към всичко останало. Напоследък Apple не променя кой знае колко много дизайна на продуктите, но се надяваме, че това ще се промени и ще ни възхити с уникален нов продукт.

Компанията също сподели, че работи и над нов дисплей. Такъв не е обявяван след Apple Thunderbolt Display, който вече е спрян от производство. Може би ще има два модела – един 4К и един 5К. А може би и 8К. Подобен дисплей би бил прекрасно допълнение към Mac Pro. Както и към всички останали макове – MacBook Air, MacBook Pro, Mac mini и дори и към iMac и iMac Pro.

Mac mini и MacBook Air бяха обновени наскоро, ред е на MacBook Pro и MacBook 12”. Дали няма най-накрая да видим модел с touchscreen? Това би била чудесна иновация. Много по-лесно ще е да скролнеш бързо с пръст или да зумнеш екрана както на iPad, отколкото да използваш мишка или тракпад за целта.

iMac също не е обновяван от 2017 година. Така, че със сигурност вече ще има нов модел. Но точно кога, още не е ясно. iMac Pro модела е на 1 година, редно е да се внесе промяна и в него.

През 2018 година някои iOS приложения бяха пренесени и в маковете с появата на Mojave. Apple заяви, че през 2019 г. ще улесни дивелъпърите с пренасяне на iOS приложения на Мас чрез разработката на нов Apple Kit. На WWDC през юни Apple обясни, че работи над миграция на iOS в Мас. Приложенията може би ще станат адаптивни според размера на устройството.

Бъдещето на маковете изглежда доста блестящо и интересно. Комбинацията от различен хардуер и софтуер ще е зашеметяваща. Може да отнеме повече време въвеждането на някои новости в експлоатация докато всички грешки се изчистят, но крайният резултат ще си заслужава чакането.

Чакаме с нетърпение да видим както ще ни донесе новата 2019 година!

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *