Трябва ли да купите HomePod в момента или да изчакате HomePod mini?

HomePod беше представен през 2017 г., но оттогава бъдещето на интелигентния говорител на Apple е несигурно. Съвсем наскоро научихме слухове за нов „HomePod mini“, който се очаква да бъде обявен тази година.

Ако планирате да купите нов HomePod, прочетете по-долу и да се запознаете с това, което трябва да знаете.

Текущият HomePod
HomePod от първо поколение, който е и единственият до момента, е проектиран да предлага страхотно звуково изживяване с някои вградени интелигентни функции. Той разполага със масив от седем високочестотни говорителя в масив и единичен нискочестотен, които създават „потапящо“ аудио изживяване.

HomePod се захранва от чипа A8, който е същият от iPhone 6 и Apple HD TV (4-то поколение). Дори и да е шестгодишен процесор, A8 ​​може да се справи с всички задачи на HomePod, без да се затруднява. Поради това HomePod има може би от функциите, присъстващи в други устройства на Apple, включително Apple Music, Siri и HomeKit.

Можете да помолите Siri да пуска песни, да задава аларми, да се обажда на някого или да изключи светлините на вашата всекидневна. HomePod има шест микрофонна решетка, която разпознава гласови команди от всяка посока, дори докато се чува силна песен.

Тъй като HomePod използва AirPlay 2 за връзка с други устройства, можете да сдвоите два HomePod в стерео режим или дори повече HomePod за синхронно възпроизвеждане на едно и също съдържание.

Какво знаем за HomePod от следващото поколение
Въпреки че няма много доказателства, че Apple планира скоро да обяви значителна актуализация на обикновения HomePod, има слухове за предстоящ т. Нар. „HomePod mini“.

В сравнение с конкуренти като модела на Amazon Echo, HomePod все още е много скъп – дори и след намалението на цените в САЩ от $349 на $299. Наличието на по-малка версия би намалило производствените разходи, което ще направи продукта по-евтин.

Според доклад на Bloomberg, очаква се HomePod mini да запази същия цилиндричен дизайн като по-голямата версия, но това ще бъде около половината от размера на настоящия продукт.

Apple едва ли ще пожертва качеството на звука, за да направи по-евтина версия на HomePod, но имайте предвид, че наличието на по-малко физическо пространство означава, че високоговорителите ще бъдат намалени и следователно звукът може да е по-нисък, отколкото в сегашния модел HomePod.

Освен това, HomePod mini също трябва да има Siri за гласови команди и AirPlay 2 за сдвояването му с други съвместими говорители.

Трябва ли да купите HomePod точно сега?

Ако все още нямате HomePod и планирате да го купите, препоръчваме Ви да изчакате по-късно този месец, преди да вземете своето решение.

Тъй като Apple ще бъде домакин на WWDC 2020 на 22 юни тази година, новият мини HomePod може да бъде представен по време на събитието. Дори и да не искате по-малката версия, обикновеният HomePod може да получи намаление в цената отново или да бъде актуализиран с подобрения като по-мощен процесор.

За тези, които ще изчакат да вземат решение, обикновеният HomePod е идеален за хора, които искат най-доброто качество на звука у дома, независимо колко струва. За тези, които искат по-евтин умен високоговорител, който работи с всички устройства на Apple, HomePod mini може да бъде най-добрият избор.

 

 

 

 

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *