Стив Джобс продължава с критиките към Flash

Когато епълския iPad беше анонсиран миналия месец, много от критиките бяха свързани с липсата на Flash в иновативното устройство. От тогава, Стив Джобс проведе серия от интервюта с журналисти, обяснявайки им как ще сърфират с iPad по прекрасен начин, дори и без поддръжката на Flash анимациите.

В тези събития „на закрито” Джобс e споделил защо от компанията са решили да „отрежат” Flash-a от таблета. Според неговите думи, платформата работи доста бъгаво под Mac, а и новите възможности на HTML5 ще са напълно достатъчни да заместят Flash. Според някои журналисти, Джобс дори е нарекъл служителите на Adobe мързеливи.

Основните вестници, които е посетил Стив Джобс – Wall Street Journal и New York Times – използват Flash за да показват видеоклипове и други графики.

Джобс продължава да се изказва негативно за Flash, наричайки платформата източник на дупки в сигурността и стара технология, като я сравнява с флопи дискетите и FireWire 400 (което пък е продукт на Apple).

В Wall Street Journal Стив Джобс е казал още, че ако е била вкарана поддръжка на Flash, животът на батерията на iPad е щяла да намали от 10 до час и половина, тъй като обработката на платформата ще използва повече енергия от процесора.

Всичко това, най-вероятно ще сломи надеждите на потребителите – в iPad няма има Flash, окончателно.

Flash плейърът на Adobe е интерактивен компонент, използван в почти всички сайтове, предлагащи видео съдържание и игри.

apple_logo

Източник: kaldata.com

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *