Стив Джобс „иска да се завърне колкото е възможно по-скоро“

Стив Джобс иска да се завърне към пълното си работно време в Apple колкото е възможно по скоро, е съобщил Тим Кук (Tim Cook), chief operating officer (COO) на компанията, който временно замества Джобс на поста изпълнителен директор (CEO – chief executive officer).

Кук е направил това изявление в сряда по време представянето финансовите резултати на Apple за фискалното тримесечие (фискалните тримесечия в САЩ не съвпадат с календарните). Джобс се оттегли за неопределен период от време през януари тази година поради здравословни проблеми. Не бе уточнено какви са тези здравословни проблеми. Стив Джобс претърпя трансплантация на черен дроб през 2009 г.

Кук също така е съобщил, че Джобс се намира под медицински грижи, но управленският екип комуникира с него почти ежедневно и той участва във вземането на важни решения.

Данните, представени в сряда, са особено добри. Продажбите на iPhone са се увеличили със 113% на годишна база, на Mac с 28%, докато iPod отбелязва спад със 17%.

Броят продадени устройства iPad в последното тримесечие е 4,69 млн., като е било възможно да бъде продадено по-голямо количество, ако доставките на компоненти от Япония не е било нарушено вследствие пораженията, причинени от земетресението върху производствените мощности и пътищата.

Източник: http://www.kaldata.com/

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *