Седемте най-значими новини от пролетното събитие на Apple

На представянето на новите продукти, което се проведе в Сан Франциско, Tim Cook привлече вниманието с няколко  новини.

Apple-HBO
Apple обяви нова по-ниска цена за Apple TV. Също така Apple TV потребителите ще могат да поръчат достъп до всички канали предлагани от HBO. Услугата ще е достъпна от месец април на цена $14,99 на месец на територията на щатите.

 

Apple-iPhone

Продажбите на iPhone 6 и iPhone 6 Plus възлизат на 700 милиона броя. Смартфона на Apple продължава да доминира на пазара. Продажбите в сравнение с миналата година са нарастнали с 49%, което прави iPhone смартфон номер 1 в света.

 

ResearchKit

ResearchKit може да спаси света. Apple  си партнираше с 5 медицински центъра провеждащи проучвания за да направи нови приложения свързани със здравето. Всеки с iPhone вече може да участва в проучванията насочени към болести като паркинсон, рак на гърдата, диабет и болести в сърдечната област. С помощта на приложенията ще се събира голямо количество информация, която ще остане поверителна и използвана само за медицински цели.

Apple-MacBook
Новият MacBook – с ретина дисплей и в цветове Space gray, Silver и Gold. Това е най-тънкият и най-лек Мак създаван до сега! С изцяло метален корпус и 3.3-милиона пиксела ретина дисплей. Доставките започват от месец април, базовите модели са с 8GB RAM и 256GB SSD. Този модел е създаден по изцяло нова технология за да се постигне крайният му дизайн – нов вид клавиатура, нова подредба на батерията и 67% по-малка дънна платка, която не изисква вентилатор.

 

Metal

Нов вид метал. В клиповете излъчени на презентацията бе показан нов метал, който позволява на Apple да прави своите продукти толкова здрави и същевременно леки. От алуминий до неръждаема стомана, Apple Watch е бъде здрав, лек и по-студен от всеки метал.

 

watch-edition

Apple Watch – най-забележителното тук беше неговата цена. Cook отново нарече този продукт “най-личният който сме създавали до сега”, представяйки трите модела (колекции): Aluminum Sport, Stainless Steel Apple Watch и 18-карата златен Apple Watch. Цената на златният модел може да достъгне до $17000. Спортният модел е на достъпната цена от $349. Всички модели ще се доставят от 24ти април, за Европа дни по-късно.

 

Tim-Cook-momentum
Импулсът е новата иновация. Tim Cook на няколко пъти споменава за този импулс – “Последващите действия след импулса са критичните, особено когато критиците се оплакват от липса на иновации в Apple след смъртта на Steve Jobs”. Apple Watch и MacBook определено са огромна иновация.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *