Първи впечатления от новия Мак Про [Видео]

Вчера Apple пусна в продажба най-новия модел на супер-производителния настолен Mac компютър – новият Mac Pro. За него се говори от месеци, беше анонсиран и показан, а техническите му характеристики не бяха тайна, но до вчера не можеше да бъде закупен. Сега вече са налице и първите впечатления и ревюта от модела:

CNET:
Новият Mac Pro е професионална работна станция с дизайн на високо ниво. Доста е обширно ако кажем, че това е компютър за всеки нормален потребител, но пък цената не се различава от тази, която бихте платили за Windows PC със сходни технически параметри, а дизайна е достатъчно добър за да хване окото на всеки ентусиаст който търси супер-добре изглеждащ компютър, с най-добрата производителност.

Engadget:
Естетически, анодизирания алуминии е по-лъскав от материалите в другите продукти на Apple, но това го прави и по-податлив на пръстови отпечатъци (попринцип това не е проблем ако планирате просто да го „изоставите“ в някой ъгъл на офиса). Освен това изглежда по-малко черен отколкото е в сайта на Apple – по скоро прилича на новият цвят „Space Grey“ на Apple. Лесно е компютъра да бъде „изваден“ от обвивката му, което е удобство в редките случаи когато искате да смените RAM паметта, диск или видео карта.

The Verge:
Удивително отразяващ е – и „хваща“ пръстови отпечатъци наистина лесно. Но е много красив, малък и изглежда страхотно на бюрото до 4K монитора Sharp с който сме го свързали. Доста добре изглежда и без капака, когато се виждат вътрешните му компоненти, но капака е важен заради циркулацията на топлина извън компютъра. Не може да бъде използван без да е сглобен с капака.

MacWorld:
Горната част на новият Mac Pro има двойно предназначение – от една страна служи за вентилация за (изненадващо тихата) система от вентилатори, а от друга страна е дръжка за носене на компютъра. Тежащ само (почти) 5кг той лесно може да бъде пренасян, когато се налага. На гърба на новия Mac Pro са всички портове за връзка – шест Thunderbolt 2 порта, четири USB 3.0 порта, два отделни гигабитови мрежови порта, HDMI-видео порт и аудио жакове – удобно оградени с подсветка която се активира автоматично когато бъде засечено движение.

Новият Mac Pro ще бъде наличен и от NovMak.com през Февруари! За повече детайли за модела прегледайте Wikipedia или директно на официалната страница.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *