MacBook Pro 13" ARM

Първите ARM базирани Mac ще бъдат MacBook Pro 13″ и iMac 24″

Твърди се, че първият ARM базиран Mac от Apple ще бъде нов MacBook Pro 13″ и преработен iMac 24″, според уважавания анализатор Ming-Chi Kuo.

В бележка за инвеститорите, Куо споделя, че Apple планира да пусне новите ARM Mac-ове  през Q4 2020 или началото на 2021 година.

––
(1) 13.3-инчов MacBookPro с ARM архитектура на процесора:
Форматният фактор на новия модел ще бъде подобен на този на съществуващия 13,3-инчов MacBook Pro с Intel процесор‌. Apple ще преустанови производството на  13,3-инчовия ‌MacBook Pro с Intel процесор след пускането на 13,3-инчовия MacBook Pro‌ с ARM архитектура на процесора.

(2) iMac с ARM архитектура на процесора:
‌‌iMac‌ ARM‌ ще бъде оборудван с изцяло новия дизайн фактор и 24-инчов дисплей. Apple ще стартира обновяването на съществуващите ‌iMac с Intel процесори‌ през 3Q 2020 преди пускането на ‌iMac с ARM архитетура на процесора‌.
––

Куо смята, че от 2021 г. всички нови модели Mac ще получат Apple процесори с ARM архитектура. Процесът за преминаване на целята гама ще отнеме от 12 до 18 месеца.

Освен това анализаторът твърди, че модел на MacBook с „изцяло нов дизайн фактор за форма“ ще влезе в масово производство през 2H 2021, модел MacBook с мини-LED дисплей през първата половина на годината (2021).

Комбинацията от създадени по поръчка процесори, мини-LED дисплей и клавиатури за превключване с ножичен механизъм ще „създават конкурентни предимства за модели MacBook в следващите две години“.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *