Поддръжка за Retina монитори открита в Mac OS X Lion

Apple може би вгражда поддръжка за „Retina“ монитори с много висока разделителна способност в новата версия Mac OS X – Lion, според файлове открити от MacRumors.

Подобно на iOS, Apple ще изгради поддръжка за така наречените „HiDPI“ режими на дисплея. Тези режими позволяват на разработчиците да предоставят графични елементи в техните приложения с 2Х по-голяма разделителна способност, тоест в пъти по-детайлни изображения, за да могат приложенията да изглеждат невероятно при дисплеи с двойно по-голяма разделителна способност. Също като при „Retina“ дисплея на iPhone 4, това означава, че всички елементи на едно приложение ще запазят същия размер, но ще бъдат с двойно по-доляма резолюция и съответно двойно по-детайлни. Например, вмето 1440х900 пиксела 15″ MacBook Pro може да имате 2880х1800 piksela 15″ MacBook Pro. Всички елементи на екрана ще бъдат със същите физически размери като при 1440х900, но с много повече детайли. Разработчиците трябва просто да разполагат с такива по-детайлни изображения/елементи на интерфейса, точно както при програмите за iPhone и неговия ‘Retina’ дисплей с висока разделителна способност.

Apple пусна наскоро първата версия за преглед Mac OS X Lion – само за разработчици. Новата операционна система ще бъде пусната официално това лято.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *