Пазарът за таблети се развива на пълни обороти

iPad няма да бъде единственият таблет за тази година

Apple успя да направи фурор с таблета си, въпреки широкодискутираните минуси на iPad. Освен това, благодарение на него пазарът за таблети се развива с пълна сила.

Според проучване на IDC, през тази година ще има доста голямо раздвижване при продажбите на нетбуци. Данните на изследователската агенция сочат, че през 2010 година ще бъдат продадени близо 7 600 000 таблет устройства.

Всичко това се дължи на новото устройство на Apple – iPad – чиито продажби вървят изключително успешно. Повечето компании също започнаха да разработват собствени таблет устройства, като до края на годината се очакват поне още два таблета, които да конкурират iPad.

Пазарът на таблети ще продължи да се развива и през следващите години, като от IDC прогнозират, че през 2014 година обемът им ще достигне до 46 000 000 таблет устройства, а пазарът на преносимите 2014 година ще възлиза на близо 400 000 000 лаптопи.

Очаква се през следващите години пазарът на таблетите да заеме достойно място сред мобилните телефони и преносимите компютри.

Източник: kaldata.com

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *