Опа! Intel май показа новия дизайн на MacBook Pro?

Както всички знаем (или по-скоро предполагаме), „зад ъгъла“ са новите MacBook Pro на Apple. Но Intel изненада всички, като най-вероятно предварително „пусна котката от торбата“ в своя реклама. По-тънки и без оптично устройство? Най-вероятно – да.

Intel пусна новата реклама на „2-ро поколение Intel Core процесори“ и на практика показа супер-тънък лаптоп с уникален Apple дизайн. Миналата година Intel направи нещо подобно – показа новата серия Core i5 чипове с реклама включваща MacBook. След това бързо поправи грешката, но вече беше ясно, че се задава ново поколение MacBook. Тогава основното подобрение при новите MacBook беше именно процесора.

Но задаващия се ъпдейт може да е доста по-значителен. За това се спекулира от доста време на база някой слухове и непотвърдени „течове“ на информация, и ако се съди по това как Apple може да подходи след така успешната най-нова линия MacBook Air с всички нейни подобрения, включително новия дизайн който показа как Apple смята да стилизира (най-вероятно) всички нови модели лаптопи.

Какво показва рекламата реално? Един супер-тънък лаптоп с плосък правоъгълен профил, различен от този на новите Air. Вижда се инфрачервен порт в предната дясна част на корпуса, подобно на актуалните Pro – класически Apple дизайн. Вижда се горния капак на лаптопа, лъскавия дисплей с черна рамка – всичко изглежда много „Джони Айви“ дизайн. И много прилича на актуалните модели Pro. Все пак не става ясно дали това наистина са новите MacBook Pro, но е напълно възможно.

Наистина, този дизайн съвпада с много от слуховете напоследък. Смята се, че Apple ще промени новите Pro в насока наподобяваща супер-тънкия дизайн на Air – все пак по-малък, по-тънък и по-лек ноутбук компютър би задоволил доста клиенти които разнасят компютрите си. Успехът на новите Air потвърждава тази теза. Освен това супер-тънкия лаптоп изглежда няма оптично устройство – стъпка която от Apple определено биха направили. Тънки лаптопи може да означава и пълна замяна на механичните твърди дискове с SSD (solid state disk) дискове. Това би подсигурило и значително по-дълъг живот на батерията заради ниската консумация на SSD дисковете.

Също така знаем, че се очаква новите MacBook да работят с процесорите Intel Sandy Bridge и да включват някой „допълнителни“ подобрения, освен новия мощен процесор.

Нещо което поражда съмнение дали това е новия дизайн на MacBook е неговият цвят: черен. Apple се фокусира основно върху алуминиев дизайн, като заряза черните поликарбонатови „кутийки“ в миналото. Но пък според друг слух по темата освен по-добрата батерия, MacBook Pro ще получат и „по-здрав, по-лек и по-устойчив на надраскване“ материал. Дали може този материал да е оцветен? Черен? Може ли това да е сплав която Apple лицензира преди година, материал на компанията „Liquid metal“? Е, достатъчно спекулации за един пост 🙂

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *