Новият Mac Pro няма да се произвежда в щатите

До сега Mac Pro се произвеждаше в Тексас от както бе обявен през 2013 година. Но производството на новият модел Mac Pro, който Apple ни представи преди няколко седмици, ще бъде изместено в китайската фирма Quanta Computers. Говори се, че Quanta ще разрасне производството на новият Mac Pro близо до Shanghai, като това ще струва по-малко на Apple от колкото да произвежда компютър в Америка.

Преместването на производството ще позволи на Apple да избегне много от затрудненията, които изпитваше до момента. Хардуера на Mac Pro бе единствения, който се произвеждаше в щатите. Всички други продукти се произвеждат в китайски фирми партньори, като Quanta.

Новият Mac Pro е абсолютна сила с до 28 ядра Intel Xeon процесори, до 1.5TB ECC RAM памет, до 4TB SSD дисково пространство, до AMD Radeon Pro Vega II Duo графичен процесор с 64GB HBM2, и осем PCIe слота за разширение за максимална ефективност. Новият му дизайн включва рамка от неръждаема стомана с гладки дръжки и алуминиево покритие, които повдигат цялата система. Корпуса се отличава с уникален дизайн на решетката, който максимизира въздушния поток в системата за по-добро охлаждане.

Apple сподели, че новият Mac Pro ще бъде пуснат на пазара тази есен с цена стартираща от $5999.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *