Новите iMac налични – поръчайте!

iMac – единственият по рода си всичко-в-едно компютър!

21.5 инчов или 27 инчов дисплей със стъкло почти от край до край. Филми, телевизионни програми, уеб сайтове, снимки – всичко изглежда изумително на новия 16:9 широкоекранен дисплей на iMac.

Поразителен дизайн, а това дори не е най-добрата му страна.

Погледнат от всяка гледна точка, iMac е просто впечатляващ. Той притежава удивително стилен профил, но много малко са нещата, които могат да се сравнят с удоволствието да се седи пред широкия екран с рамка от анодизиран алуминий. Със своя удивителен дизайн, iMac мигновенно превръща разхвърляното работно място в подиум разкриващ индивидуалност и стил.

Новите iMac са вече налични и могат да бъдат поръчани от NovMac.com – за цени и детайли прегледайте:

http://www.novmak.com/apple-imac

31 коментара

 1. Пак български номера! Защо не мога да избирам дали да го купя с Magic Mouse или с Trackpad, без да доплащам?!

 2. Забравих да допълня… Проблема с набития прах или прегорялата матрица си остава! 😉

 3. Каква прегоряла матрица ? Обясни защото обмислям покупка! Благодаря!

 4. Говорих с няколко представители на Епъл в България – хора от Creative Center (бившия Apple Center), хора от iStyle магазина и няколко потърпевши „колеги“. Дори има няколко теми в Apple-BG форума. След известно време на употреба, започват да се появяват петна по матрицата, особено видими на по-светъл фон. След разглобяване в оторизирания сервиз, се оказва, че е набит прах в самата матрица и тя се подменя с нова, ако машината е в гаранция. Но има и доста случаи, когато това не е набит прах… В iMac, горещия въздух излиза отгоре (процепа отзад) и понякога това увреждало самата матрица, буквално я изпича. Дадоха ми пример с хора, които са закупили iMac конфигурации за над 6000 лева и вече са им сменяли по 2-3 пъти матрицата, но това е когато имаш гаранция, а тя е 24 месеца за физически лица и незнайно защо само 12 месеца за юридически лица (фирми). AppleCare (36 месеца гаранция) се обслужва в България (задължени са), но не се продава (купуваш си я от нормалния свят)… Аз също съм на пазара за нова машина и вече сериозно се оглеждам за Mac Pro…

 5. NovMak, защо не продавате официално AppleCare? Защо новите iMac, нямат опция да избираш без доплащане дали да получиш каквато си искаш клавиатура, мишка и/или Magic Trackpad?! И не ми отговаряйте, че Apple решили така. Вчера се върнах от Лондон, където имах среща с хора от Apple UK и Apple Europe! Когато им споделих, ме гледаха като гръмнати, с квадратни очи!

 6. Доста неприятен проблем (за прегорялата матрица), ако това е истина .

 7. Не съм чел по чужбинските форуми за масов проблем с прегоряла матрица, по-скоро голям проблем е инконсистенцията на цветовете (жълтеникави петна по краищата на монитора). Моята матрица я сменяха 5 или 6 пъти, докато стигнат до що годе читава. Вече 3ти месец машинката си работи пушка и съм много доволен. Така че, ако искате да си купувате мак, купувайте смело, но си прегледайте много внимателно монитора за жълтеникави петна (виждат се най-добре на сив фон) и ако ги имате, не отивайте в сервиза, а искайте замяна на компютъра за нов – новмак са задължени от епъл да реагират по този начин..

 8. За 27 инчовите ли се коментира че не може да се разбере. Вие имате такава машина и 5-6 пъти Ви сменят матрицата??? Откога притежавате машината и откъде е закупена.

 9. Тези хора от Крейатив център много откровено си споделят тегобите на познати, които ги пишат в блога и много повишават рейтинга ли? За тези проблеми сигнализирайте в Централата на Епъл, защото гледам, че сте питали в много Европейски столици и сте наясно с праха, изпичането, ми може ли пък да са направени тези иМаци толкова некадърно? Дали на изхода на завода някой ги тества, как мислите и дали окачествяването липсва, че да се стигне до тези страшни проблеми. Нека и Нов Мак да отговори , за да стане ясно и да няма спекулации. Благодаря!

 10. Проблема засяга и 27-инчовите. От Епъл, ми отговориха, че случаите били силно ограничени и по вина на клиентите, но въпреки това ги обслужвали гаранционно, защото било трудно доказуемо…

 11. Web_Devil,

  Жълтеникавото оцветяване на части от монитора определено не е по вина на клиента – в macrumors.com има тема с 3200 поста по въпроса. Моят компютър беше съвсем нов. На мен от криейтив център ми се направиха, че нищо не знаят за такъв масов дефект на мониторите им, но след като предадох компютъра на новмак и ги заплаших с комисията по защита на потребителя, изведнъж приеха проблема много присърце и сами контактуваха с криейтив центъра докато замяенят матрицата с читава. Става въпрос за 21.5″ iMac i3 @3.06GHz. Срамота е, наистина, толкова скъпи компютри да имат подобни дефекти.

 12. Здравейте,

  Аз все още не съм намерил такъв проблем в моя 27″ (жълти петна ),но ми направи впечатление когато е загасен и го почиствам срещу силна слънчева светлина в двата горния края има нещо което немога да определя какво е. Има около 4-5 см. от екрана които наистина стоят като петна . В крайна сметка когато включа екрана не се забелязват изобщо нищо. Направих и теста със сивия и белия екран но пак нищо. Може би защотото е все още нов – почти 3 месеца. Има логика с начина на охлаждане, понякога буквално немога да пипна машинката отзад изключително много се загрява. Това което ме притеснява е че в момента времето не е топло , а какво ще стане когато стане жега – ще се разтопи по бюрото ми ли ??? наистина незнам какво да предприема. Силно се притеснявам от нещатата които чета тук . Реших да инестирам толкова много ,а накрая ако имам подобни проблеми просто незнам какво да кажа.

 13. Привет,

  Накратко няколко коментара и от мен:

  – проблеми с (вече) старите iMac имаше, естествено не със всички компютри, но с отделни бройки. Както винаги Apple обслужва всички дефекти и проблеми гаранционно докато клиента не остане доволен – това мисля е стандартна практика на всеки производител.

  – @Web_Devil предполагам нямаш лични наблюдения върху проблемите с жълтите петна? Не се появяват в последствие, а ги има още при отварянето на компютъра (или съответно ги няма). В страни от това, ако наистина си комуникирал с който и да е от Епъл нямаше да задаваш въпроси като този от първия ти пост.

  – @Vucinic за справка, описания проблем съм го виждал на общо 4 компютъра, бих казал че проблема е прекалено ограничен за да притесни когото и да е 🙂 освен предполагам Web_Devil който едва ли има или е имал такъв компютър. Просто човека е с „българска“ нагласа вече 2 години, недоволен е от услуга която не е ползвал.

  – @Гошенцето при теб бяха изминали всякакви законови срокове за оплакване на която и да е комисия 🙂 просто малко късно донесе компютъра. Не съм сигурен защо си измисли тази история, но накратко – и ние можехме да те „отсвирим“ както колегите от Creative Center – просто нямаме такава практика и това не е нормалното отношение. Наистина очаквах един различен коментар, но съм останал с грешно впечатление.

  Поздрави и успешна седмица!

  Бойко

 14. Бойко,
  Ползвам техника и услуги на Епъл доста преди ти да си чул за тази марка… Говоря за 1991 г. Проблема не е толкова ограничен, колкото казваш. И да, в началото може и да ги няма, но после може да се появят… Имам 3-4 такива случая. Неуредиците с БГ доставките и окомплектовката са 99% вина на местните структури. Ехх, как с умиление се сещам за изпълненията на Пепи… :-))))

 15. Привет!
  Няма как да знаеш от кога ползвам Apple техника – нека не си ги мерим!
  Не мога да кажа в глобален мащаб колко такива проблемни iMac-a има, но споделям за колко аз знам.

  Не знам кой е Пепи, предполагам съм прекалено „нов“ за да го познавам, но меко казано не ми е приятно за N-ти път да обяснявам, конкретно на теб, че никой нищо не вади от кутийте и никой не продава нищо отделно. Никой не си измисля какво да включва в окомплектовката, нито някой нарочно прави петна по дисплеите на iMac. Както при всяка друга техника и при тази на Apple има дефектни бройки и към всяка една такава бройка се отнасяме коректно, сервизира се гаранционно и т.н.

  Поздрави!

 16. Admin:

  как според Вас да процедирам в моя случай ?

  Поздрави,
  С.Христов

 17. – @13stagestudio за момента индикациите са като на нормален компютър. Щом не виждате жълти петна по дисплея докато компютъра е включен значи нямате проблеми с дисплея.
  Няма и да видите жълти петна защото те не се появяват в последствие, а са там още от първото включване на компютъра – или ги има, или ги няма. Няма значение какво виждате по дисплея когато компютъра е изключен, важно е като го включите всичко да е ок.

  Относно охлаждането – през топлите месеци е нормално вентилаторите да работят по-дълго и на по-високи обороти а компютъра да е по-топъл. Ако все пак работи тромаво и температурата е видимо много висока (буквално пари) е добре да се консултирате със сервиза и евентуално компютъра да бъде почистен – възможно е да е натрупал прах и да не се охлажда добре. Последното е нормално особено за iMac и ако се ползва в прашно помещение.

 18. Админ,

  благодаря Ви за бързия отговор.
  Ами ползвам го в стаята си и определено не е прашно тук. Абсолютно всяка седмица се чисти. : )) Просто това ми направи впечатление още от първия ден, че има моменти когато буквално пари явно когато го натоварвам повече. Да разбирам , че е нормално да се загрява , но все пак ми беше чудно как ще е когато стане по-топло времето.

  Имам и други въпроси , ако можете да ми дадете скайп където мога да попитам нещо. Мисля ,че мястото не е тук .

 19. @admin, моля ви не ставайте смешни и си прочетете ЗЗП, вместо да публикувате такива коментари. Докато компютърът е в гаранционен срок и възникне повреда, която не може да бъде отстранена в рамките на 30 дни, изделието или се заменя с ново, или се възстановява сумата, направена за покупка. Аз наистина можех да изискам от сервиза да ми оправят машината на 100% и ако не се справят да ви принудя да ми върнете парите.
  Историята не е измислена и всеки, който се позаинтересува, може да види точно колко пъти ми е сменян монитора в сервиза. Имайте все пак малко уважение към своите клиенти и недейте да ми твърдите, че сте могли да ме отсвирите, защото с такова отношение има вероятност следващия си мак да не го купя от вас. Ако ме бяхте отсвирили със сигурност нямаше изобщо да пиша в този блог. Задължение на продавача е клиентът да остане доволен, за да купи пак от него.

 20. Конкретния компютър беше сервизиран за седмица което е 1/4 от законовия срок и не разбрах наистина на база кое щяхте да ни „принудите“ да направим каквото и да е?
  С оглед любезното отношение което винаги сме имали към вас наистина не съм сигурен какво целите 🙂
  Нека бъдем обективни: дойдохте при нас с проблем за който ние съдействахме да бъде отстранен – не сте ни „заплашвали“ и не е нужно да бъдем заплашвани за да съдействаме за отстраняването на какъвто и да е проблем и съм силно озадачен защо твърдите, че сме приели проблема ви „присърце“ едва след като сме били „заставени“. Прощавайте, но подобни коментари са крайно некоректни от ваша страна!
  Поздрави!

 21. Браво admin, страхотен customer service.

  Сто пъти да сменяте на човека матрицата вместо да му дадете НОВ монитор както се очаква от нормален Apple магазин се обяснявате какви коментари трябвало да пише… То бива бива, ама ващо на нищо не прилича.

 22. @iNewbie не познавате случая и критиката ви е неуместна. Не е монитор, а компютър който вече бе в експлоатация, донесен в последствие с проблем и т.н. Обсъдени са възможните варианти и е подходено по възможно най-добрия за клиента начин, с oдобрението и потвърждението на клиента. Страшно учуден съм от коментарите на Гошенцето и затова си позволих да обсъдя.
  Поздрави,

 23. Админ, дадох примера с КЗЗП, защото в предния си пост вие много грубо твърдяхте, че съм изпуснал срока за оплакване пред комисията. Предпоставка да се оплаквам пред КЗЗП не е възниквала и коментирах хипотетична ситуация. Коментарът ви от май 9th, 2011 at 8:49 в никакъв случай не мога да окачества като „любезно отношение“ – излезе едва ли не, че сам съм си виновен за проблема с оцветяването. Все пак, за да бъдем конкретни до край, приех компютърът от вас с леко по-светли цветове в левия край, заедно го гледахме, вие твърдяхте че е приемливо, дизайнерите в нашата фирма твърдят, че не е. Така че реално аз пак имам предпоставка да ходя в сервиза. За щастие, не работя с цветове, така че леката колорация не пречи на ежедневната ми работа.
  Едно извинение от ваша страна за създадените проблеми с компютъра щеше да свърши добра работа, наместо да навлизате в онлайн полемика с мен. Желая ви успешен бизнес.

 24. Привет отново,

  Коментарът ми от май 9th, 2011 at 8:49 обективно отговаря на откровената лъжа, че сте ни заплашвали, или че едва ли не страхът от комисии ни е подтикнал да ви съдействаме!

  Извинявам се за този тон, но очаквам извинение от вас за тази лъжа! Визирам конкретно „след като предадох компютъра на новмак и ги заплаших с комисията по защита на потребителя “
  Никого не сте заплашвали, бяхте при нас с благ тон и любезно отношение.

  Съдействахме ви на добра воля, с добро чувство и отношение каквато е стандартната практика.
  Нито вие, нито ние сме виновни за дефектни матрици, петна по дисплеите и т.н. Това са нормални неща и се отнасяме отговорно към тях.
  Хубав ден!

 25. Бойко, бойко… недей да се обясняваш много, че започваш да затъваш. Клиентът винаги е прав! ВИНАГИ! Ти влизал ли си някога в Apple Store?! Купувал ли си нещо оттам?! Вземаш нещо за 25 паунда и само свирка не ти правят! А ако отидеш с преебана машина за 7 бона – замяна на момента! Apple е компания, която разчита на имиджа си, 3/4 от маркетинга и се базира на имидж и качество на клиентско обслужване! Това я отличава най-много от конкуренцията! Аххх защо ББС не фалира навремето… Сега щяхме да имаме Apple Bulgaria…

 26. @Web_Devil за съжаление нямаме официално Apple представителство в България 🙂 да се надяваме че нещата ще се променят към по-добро!

  До тогава ако мога да съм полезен моля пиши ми на скайп или на office@novmac.com

  Успех 🙂

 27. Не можах да изтърпя всичките Ви коментари и спорове , но ще Ви кажа как стоят нещата при мен.
  Миналата седмица се завърнах от UK (Манчестър).
  От тамошен Apple Store си купих iMac 27 , към , който Мак получих БЕЗ да доплащам , повтарям БЕЗ ДА ДОПЛАЩАМ Apple Wireless Keyboard + Magic Mouse.

 28. Привет г-н Василев, ние също продаваме iMac с безжична клавиатура и Magic Mouse – без да се доплаща разбира се, така пристигат окомплектовани и всичко е в кутията.

 29. @Василев
  @admin
  Номерът, господа е, че в другите държави можеш да получиш iMac с Wired Keyboard with Numeric Pad и Magic Trackpad БЕЗ ДА ДОПЛАЩАШ! 😉

 30. Web_Devil тук адммина е много прав във това отношение че ти нямаш aple каму ли пък да си ползвал тъкъв компютър според мен това е лукс които не всеки може да си го позволи съгласан съм със теб за загрявянето но всеки компютар загрявя и всеки се пални със прах всички компютри ако се почиства редовно то няма да има проблеми със загряването

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *