Кой Mac е подходящ за Вас?

Изборът на Mac не е толкова лесен колкото да си изберете нов iPhone. При покупката на нов смарт телефон трябва да изберете само между цвят и капацитет на паметта. Но когато решите да смените Вашият стар компютър с нов, изборът обхваща много повече параметри за които трябва да помислите – продуктивност, бързина, дисково пространство, размер на екрана, резолюция, и други параметри свързани с Вашата работа или лични нужди.

Сериите Mac са опростени и ясни, но въпреки това има върху какво да се помисли при избора.

Ако сте решили да закупите настолен компютър, трябва да изберете между Mac mini, iMac и Mac Pro.

Ако пък желаете лаптоп – тогава изборът е между MacBook, MacBook Air и MacBook Pro.

Покупката на Mac е дългосрочна инвестиция. Не е нужно да се задоволявате с погрешният компютър година след година. За да направите правилният избор, ще Ви представим възможностите на всеки модел за Ваше улеснение.

Mac Pro

Apple-Mac_Pro

CPU: До 2.7GHz 12-ядрен процесор с 30MB L3 кеш
Графика: До Dual AMD FirePro D700 GPUs с по 6GB GDDR5 vRAM
RAM памет: До 64GB DDR3 ECC
Flash памет: до 1TB PCIe-based flash
Разширения: Gigabit Ethernet, IEEE 802.11ac, USB 3.0, HDMI 1.4 UltraHD, Bluetooth 4.0, Thunderbolt 2

Mac Pro излезе на пазара през 2013 година и все още е един от най-мощните компютри, с компактен дизайн и огромни възможности.

Цената на този красавец стартира от 6880,00 лева и може да достигне 23 000,00 лева.

Mac Pro, за разлика от другите компютри и лаптопи на Apple, е направен така, че да може да се къстъмизира от потребителя. За това този модел се използва масово от филмовата и музикалната индустрия. Поради тази причина, Apple не ъпдейтва Mac Pro толкова често колкото останалите серии.

iMac 27” Retina 5K Display

iMac27-Retina-5K-Display

CPU: До 4.0GHz Quad-Core i7 процесор
Графика: Максимално AMD Radeon R9 M395X 4GB GDDR5
RAM памет: До 32GB DDR3 SDRAM
Диск: До 1TB Flash
Разширения: Gigabit Ethernet, IEEE 802.11ac, USB 3.0, Bluetooth 4.0, Thunderbolt 2, SDXC card слот

Ако искате голям екран с невероятна резолюция съчетан с производителност, iMac 27” Retina 5K Display е подходящият компютър за Вас – всичко в едно.

Този модел е изключително подходящ за дизайнери, или за обработка на видео. С резолюция 5120 на 2880 пиксела, картината е идеално ясна. И не е необходимо да си купувате допълнително монитор – имате всичко нужно за работа. Всеки iMac има клавиатура и мишка в комплекта.

iMac 21.5” Retina 4K Display

iMac21.5-Retina-4K-Display

CPU: До 3.1GHz Quad-Core i7
Графика: Intel Iris Pro Graphics 6200
RAM памет: До 16GB DDR3 SDRAM
Диск: До 512GB Flash
Разширения: Gigabit Ethernet, IEEE 802.11ac, USB 3.0, Bluetooth 4.0, Thunderbolt 2, SDXC card слот

Ако iMac 27” Retina 5K Display е прекалено голям за Вас, тогава изберете iMac 21.5” Retina 4K Display – съвършенство в по-малък размер. Този iMac отново предлага производителност съчетана с прекрасен дисплей ( резолюция 4096 на 2304 пиксела).

Mac mini

Mac-mini

CPU: До 3.0GHz Dual-Core i7
Графика: Intel Iris Graphics
RAM памет: До 16GB LPDDR3 SDRAM
Диск: До 1TB PCIe-based Flash памет

Разширения: Gigabit Ethernet, IEEE 802.11ac, USB 3.0, Bluetooth 4.0, Thunderbolt 2, HDMI порт, SDXC card слот

Mac mini винаги е бил и все още е най-евтиният и достъпен компютър на Apple. Благодарение на Intel процесорите, този мъник може да се справи и с тежки задачи, въпреки че не може да се мери с Mac Pro.

Mac mini е популярен както за работа, така и за домашни условия, защото е съвместим с наличната Ви периферия (монитор, мишка, клавиатура).

MacBook Pro 15” Retina Display

MacBookPro

CPU: До 2.8GHz Quad-Core i7
Графика: Intel Iris Pro Graphics
RAM памет: 16GB DDR3L
Диск: До 1TB PCIe-based Flash памет
Разширения: IEEE 802.11ac, USB 3.0, Bluetooth 4.0, Thunderbolt 2, HDMI порт, SDXC card слот

Съдейки по разширението в името му – Retina Display, оставате с впечатление, че този лаптоп е на недостъпна цена. Но това не е така. Ако търсите заместник на настолният Ви компютър, който да е с дисплей с голяма резолюция, производителен и същевременно лесен за пренасяне, MacBook Pro 15” Retina Display е подходящият избор за Вас. Той притежава мощен процесор, 16GB RAM памет, Flash памет, която допълнително подобрява скоростта на работа, Force Тouch Trackpad, до 9 часа живот на батерията с едно зареждане.

MacBook 12”

MacBook12-Retina

CPU: До 1.3GHz Dual-Core M7 процесор
Графика: Intel HD Graphics 515
RAM памет: 8GB LPDDR3
Диск: До 512GB Flash памет
Разширения: IEEE 802.11ac, Bluetooth 4.0, USB-C порт

Ако не се нуждаете от допълнителна периферия (USB хъб, вграден Gigabit Ethernet порт и други разширения), а искате тънък, лек, удобен и продуктивен лаптоп, MacBook е Вашият лаптоп.

Това е най-тънкият лаптоп, който Apple някога са произвеждали. Уникалната му клавиатура и Force Touch Trackpad са удобни за употреба, а процесора е достатъчно мощен дори и за обработка на Photoshop файлове.

MacBook Air 13”

MacBookAir13

CPU: До 2.2GHz Dual-Core i7 процесор
Графика: Intel HD Graphics 6000
RAM памет: 8GB LPDDR3
Диск: До 512GB Flash памет
Разширения: IEEE 802.11ac, USB 3.0, Bluetooth 4.0, Thunderbolt 2, SDXC card слот

Дори и без ретина дисплей, MacBook Air остава един от предпочитаните лаптопи тъй като е лек, удобен и продуктивен. До преди появата на MacBook беше и най-тънкият лаптоп. Дори и сега пак е по-тънък от MacBook Pro Retina Display. Със своят размер е идеален за пътувания, същевременно достатъчно мощен както за работни дейности така и за развлечение.

Ако се колебаете кой модел Mac да изберете, нашите консултанти са на Ваше разположение за допълнителна консултация. Контактите ни ще намерите тук. Очакваме Ви!

Един коментар

  1. Естествено Mac Pro и iMac 27” Retina 5K са най-впечатляващи, но и най-скъпите компютри. Много хора завиждат за производителността на тези машини, но истината е, че за 1/2 от сумата може да се сглоби работна станция с Xeon процесори и подобна производителност и понякога и по-висока. Единствено после трябва една виртуалка и MacOS.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *