Как да следите Apple устройствата си

Ако се случи немислимото и загубите скъпоценното си Apple устройство най-добре е да бъдете подготвени и да си го върнете възможно най-бързо.

1. Активиране на Find My iPhone:

Активирането на Find My iPhone е решаваща стъпка в случай че изгубите вашето устройство.

За да активирате Find My iPhone на вашето iOS устройство, изберете Settings -> iCloud, и включете настройката за Find My iPhone. Това ще регистрира вашето устройство с iCloud акаунта ви което ще позволи да го проследите на по-късен етап (в случай че го загубите или бъде откраднато). За да постигнете същото с вашия Mac работещ с Mountain Lion отидете в System Preferences -> iCloud и активирайте настройката „Find My Mac“.

2. Проследяване чрез iCloud.com

Един от начините да проследите местоположението на вашите устройства е уеб сайта www.iCloud.com. След успешен вход (детайлите за вход са вашето Apple ID и съответната парола) заредете уеб приложението Find My iPhone. След това в ляво ще видите списък с всички устройства които са свързани с вашия iCloud акаунт. Ако кликнете на устройство ще се зареди прозорец с карта и точното местоположение на устройството, както и опциите „Play a Sound or Send Message“, „Remote Lock“, или „Remote Wipe“.

Remote Lock ще ви попита за код и ще заключи устройството с кода който предоставите. Remote Wipe ще изтрие всичката информация от устройството. Ако използвате Remote Wipe устройството ще спре да изпраща информация за местоположението си, такаче използвайте тази опция ако всяка надежда да си върнете устройството е загубена и все пак трябва да предпазите информацията от устройството.

3. Проследяване чрез „Find My iPhone“

Можете също да следите устройствата си чрез iOS приложението „Find My iPhone“ което е напълно безплатно за сваляне от App Store. Програмата предоставя същата функционалност като уеб сайта www.iCloud.com, но за iOS мобилни устройства.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *