Какво се крие зад гласа на новия iPod Shuffle?

Вероятно сте научили, че новия iPod Shuffle говори.

Приятен глас винаги е на смяна за да ви представи любимите ви песни и услужливо да помогне при избор на подходяща песен за предстоящото нечовешко спускане с новия ви сноуборд. Down, down, down we goooo…

Но как всъщност се случва всичко и как малкия бърборко е способен да бъде толкова разговорлив, къде точно вълшебниците от Apple са успели да намерят място за неуморния помощник?!

Първоначално в интернет пространството се появиха множество спекулации, че от Apple са използвали нов text-to-speech чип, но се оказа, че не е така.

diagram4

Както може да се види на представената графика, всичко се случва на вашия любим  Mac (или  PC разбира се, но ако е така, защо изобщо четете този блог?!?;). Преди известно време Apple са патентовали процеса и той ще бъде приложен в следващата ревизия на iTunes.

iTunes 8.1 ще използва text-to-speech възможностите на Вашия компютър за да генерира аудио представяне, вграждайки името на песента и нейния изпълнител във всяка мелодия.

Тази информация обяснява и факта, че гласовете представящи песните са различни и зависими от платформата, която използвате за синхронизация с новия си iPod Shuffle.

iTunes 8.1 използва text-to-speech функционалността, налична с различни настройки, за различните операционни системи. Единственото, което iPod Shuffle прави е да възпроизведе аудио представянията, след натискане на централния бутон намиращ се на кабелчето на слушалките, осигурявайки ви така необходимия ви диалог с вашия нов  iPod Shuffle.

Еееееех, ако всички хора бяха толкова разбрани, като него…

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *