Какво очакваме през 2019 година от Apple

Вече все по-често се говори, че се очаква да видим нов MacBook Pro 16” с нов дизайн. Но какво друго ще ни представи Apple тази година?

MacOS – факт е, че Apple обновява своите операционни системи всяка година. Типично ни представя новата такава на WWDC, достъпна за потребители през есента. Но какво ще е новото тази година в следващата MacOS? iOS вече поддържа FaceID, може би следва тази технология да бъде интегрирана и в MacOS. Някои Windows лаптопи вече имат тази опция – Windows Hello. Потребителите на Apple ще се радват и те да имат тази функция за още по-голямо улеснение и сигурност от друга страна.

Другото, което е възможно да видим, е инсталирането на iPad приложения на Mac. Проучване показва, че до 2021 година Apple ще обедини своите iPad, iPhone и Mac приложения. Първата вълна в тази насока може би ще стартира тази година с интеграцията на част от iPad приложенията в Mac.

9-то поколение процесори? Apple премина от Kaby Lake процесори, използвани през 2017 година, към Coffee Lake процесорите (интегрирани е MacBook сериите през 2018г.). Следователно през 2019 година ще се използват следващото поколение Intel процесори следвайки досегашният алгоритъм – Whiskey Lake процесорите обявени август 2018 година. Те вече се използват в последните модели Windows лаптопи. С помощта на чиповете, лаптопите ще могат да поддържат Gigabit WiFi, и ще има значително подобрение в сърфирането е интернет от към бързина. Новите процесори са във варианти Core i7 и Core i9. Към края на 2019 година се очаква да дебютира и новият Ice Lake процесор на Intel, но дали ще бъде интегриран в маковете все още е под въпрос.

Говори се и за ARM процесори, но Apple няма да пристъпи към тях поне до 2020 година.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *